Primele containere modulare de la Colegiul Pedagogic, gata de montare

Lucrările de turnare a platformei betonate pe care vor fi amplasate containerele modulare în care își vor desfășura activitatea, începând din  toamnă, elevii și cadrele didactice de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” sunt finalizate în proporție de 80%, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să înceapă  amplasarea primele module, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Turnarea platformei, realizarea racordurilor la utilități și construcția celorlalte obiective prevăzute în proiect (scări, șarpante, etc.) sunt executate de SC InBit SRL, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la suma de 5,1 milioane de lei. Cele 157 de containere care vor forma, în final, o structură compusă din 33 de săli de clasă, laboratoare, cancelarie, grupuri sanitare, holuri, scări și căi de acces, vor fi asigurate de către SC Trident GSA SRL, firmă care a încheiat un accord – cadru în acest sens cu Primăria Municipiului Iași contra sumei de 5 milioane de lei. Potrivit contractului încheiat între cele două părți, cele 157 de containere vor trebui să fie instalate și amenajate până la începerea noului an școlar, respectiv până la începutul lunii septembrie.

Ordinul de începere a lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a imobilelor – monument istoric din cadrul Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, care vor include consolidarea și reabilitatea Corpului C1 „Liceu” (clădire construită în anul în anul 1891) și a Corpului C2 „Cantină”, a fost semnat de primarul Mihai Chiirca la mijlocul lunii iunie, valoarea totală a lucrărilor, executate de SC Iasicon SA, ridicându-se la 56,5 milioane de lei (fără TVA), termenul de finalizare fiind de 36 de luni în cazul clădirii liceului și, respectiv, de 24 de luni în cazul cantinei.

Fondurile necesare pentru execuția lucrărilor provin de la Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), în cadrul Programului Național „Școli Sigure și Sănătoase”, de consolidare și reabilitate a imobilelor încadrate în categoria de risc seismic ridicat. Pe lângă lucrările de intervenţii pentru consolidarea seismică, reabilitarea, modernizarea și creşterea performanţei energetic a celor două clădiri, proiectul mai include construcția unei noi săli de sport, a unei creșe și a unei grădinițe.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;