Încep lucrările de renovare și reabilitare energetică a „Casei Pătrate”

Palatul administrativ al județului („Casa Pătrată”) va fi renovat și reabilitat energetic în cadrul unui proiect implementat de Instituția Prefectului – Județul Iași în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI), finanțarea nerambursabilă urmând să fie asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și din fonduri naționale în cadrul Apelului de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Valoarea totală a proiectului ”Renovarea energetică a Palatului Administrativ Iași” este de 58,2 milioane de lei cu TVA, din care valoarea maximă a finanțării nerambursabile este de 28,8 milione de lei cu TVA. Perioada implementare a proiectului, conform contractului de finanțare, care include întocmirea întregii documentații, este 26.10.2022 – 26.10.2025.

În vederea realizării obiectivului de investiţii, începând din luna iulie, activitatea Instituției Prefectului  – Județul Iași va fi relocată temporar într-un spațiu pus la dispoziție de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, situat în Bulevardul Chimiei nr. 1A. Lucrările de renovare sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu adecvat atât pentru angajații instituției cât și pentru cetățeni. Relocarea temporară a activității Instituției Prefectului – Județul Iași este necesară pentru a facilita efectuarea lucrărilor, asigurând în același timp desfășurarea eficientă a activității instituției”, a anunțat prefectul Felix Guzgă. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, pentru a răspunde cât mai bine solicitărilor venite din partea cetățenilor, pe întreaga perioadă a lucrărilor, adresele de e-mail și numerele de telefon ale instituției rămân neschimbate, Compartimentul Relații cu Publicul fiind ultima structură care își va reloca activitatea în noua locație din Bulevardul Chimiei nr. 1A. În urma licitației care s-a desfășurat la începutul acestui an, contractul pentru serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor de renovare energetică a Palatului Administrativ a fost atribuit asocierii Katar Conneg SRL – Stood Project SRL.

În ceea ce privește relocarea celorlalte instituții care își desfășoară activitatea în imobilul situat pe str. Anastasie Panu, Consiliul Județean are în vedere mai multe spații, înaintând solicitări în acest an sens atât Primăriei Municipiului Iași, cât și Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” și Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”. Potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ), Costel Alexe, în cazul în care niciuna dintre soluțiile propuse de aceste instituții nu va întruni condițiile necesare pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a activității celor 197 de angajați, se va apela la operatorii privați. Între timp, o serie de instituții care își desfășurau activitatea în Palatul Administrativ și-au găsit deja sedii noi, un exemplu în acest sens fiind Direcția Județeană de Statistică (DJS), relocată într-un spațiu situat pe Șoseaua Națională nr. 23 deținut de un operator privat.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;