Baza sportivă ciric găzduiește, începând de astăzi, Concord Iași Open ATP

La Baza sportivă Ciric debutează astăzi cea de-a V-a ediție a Concord Iași Open ATP, cel mai important turneul de tenis masculin găzduit de țara noastră, după cel de la București. Pe tabloul principal de simplu sunt înscriși 32 de jucători, printre aceștia numărându-se și un fost număr 17 în clasamentul ATP. Pentru completarea tabloului de simplu, organizatorii au organizat o sesiune de calificări, la care au participat 24 de jucători, printre care și ieșeanul Matei Onofrei, câștigătorul turneul de pre-calificări. În cadrul conferinței de presă desfășurată sâmbătă la Baza sportivă Ciric, organizatorii au ținut să sublinieze condițiile mult îmbunătățite față de edițiile anterioare oferite jucătorilor și spectatorilor.

Față de ediția de anul trecut avem multe schimbări. În primul rând, baza sportivă de la Ciric a suferit niște transformări incredibile, de la dublarea capacității pentru spectatori și până la facilitățile oferite jucătorilor, acest lucru datorându-se tuturor partenerilor care alături de noi s-au implicat în organizarea acestui turneu și aici mă refer în mod deosebit la Primăria Municipiului Iași, care ne-a acordat un sprijin incredibil. În ceea ce privește participanții, suntem bucuroși să anunțăm prezența la turneu a fostului număr 17 la nivel mondial, Albert Ramos Vinolas (nr. 108 ATP în acest moment – n.r.), dar și a unui număr mare de tineri aflați în plină ascensiune, care cu siguranță în viitorul foarte apropiat  vor fi prezenți pe tablourile principale ale marilor turnee”, a declarat directorul de comunicare al turneului, Maria Tudor.

Prezent la conferința de presă, viceprimarul Iașului, Daniel Juravle, și-a exprimat încrederea că date fiind investițiile pe care autoritățile locale le-au făcut în ultimii ani pentru buna organizare și desfășurare a celor două turnee de tenis, masculin și feminin, găzduite de capitala Moldovei, proiectul demarat în urmă cu cinci ani de către Andrei Oriță, deținătorul licențelor celor două competiții, va fi consolidat și dezvoltat și în următorii ani.

„Suntem deja la cea de-a V-a ediție a acestui turneu, lucru care arată că atât Primăria Municipiului Iași cât și organizatorii, partenerii noștri, dorim ca acest proiect să se dezvolte pe termen lung, lucru care nu face decât să ne bucure pe noi ca ieșeni. Faptul că turneul feminin a ajuns unul de categoria WTA 250 demonstrează că  se dorește ca această competiție să crească organic, pentru acest lucru noi, autoritățile locale, punându-le la dispoziție organizatorilor această frumoasă bază sportivă și făcând investițiile necesare pentru ca acest turneu să se ridice la pretențiile impuse la nivel internațional”, a afirmat Daniel Juravle.

Astfel, pentru organizarea și desfășurarea în cele mai bune condiții a celor două turnee, masculin și feminin, capacitatea tribunelor a fost dublată de la 1.000 la 2.000 de locuri și a fost instalată o nouă instalație performantă de noctură. „A fost amenajată o nouă tribună, în partea din stânga a terenului principal, cum privim spre vestiare, a fost înlocuită zgura pe toate cele terenurile, avem o nocturnă nouă, cele două instalații de acest fel funcționând în prezent la paramentrii optimi. Având în vedere toate aceste investiții suntem convinși că la ediția din acest an a celor două turnee tribunele vor fi pline, lucru care va demonstra încă o dată că tenisul este un sport foarte iubit de către ieșeni și că acest proiect trebuie să continue”, a adăugat viceprimarul Iașului.

La rândul său, Andrei Oriță, managerul general al celor două turnee de tenis, masculin și feminin, de la Iași, a declarat că față de edițiile desfășurate anul trecut, condițiile oferite în acest an spectatorilor și jucătorilor sunt mult superioare. „Noutatea din acest an o reprezintă extinderea amprentei celor două turnee, masculin și feminin. Vorbim aici de dublarea capacității tribunelor și de condițiile puse la dispoziția jucătorilor, care vor beneficia de o zonă generoasă pentru încălzire și refacere. Din punct de vedere al jucătorilor – și aici mă refer la turneul masculin –  continuăm să susținem tânăra generație de jucători români și ne bucurăm că aproape toți tinerii jucători din țara noastră sunt prezenți la ediția dina cest an a turneului de la Iași”, a afirmat Andrei Oriță.

Turneul Concord Iași Open ATP – ediția 2024, cu premii totale în valoare de 120.000 de euro, se desfășoară în perioada 8-14 iulie la Baza sportivă Ciric, câștigătorul urmând să primească 100 de puncte ATP. Principalul favorit al turneului este Camilo Ugo Carabelli (Argentina)  – nr. 100 ATP, urmat de Albert Ramos Vinolas (Spania ) – nr. 108 ATP, Juan Manuel Cerundolo (Argentina) – nr. 154 ATP, Roman Andres Burruchaga (Argentina) – nr. 142 ATP, Nicolas Moreno de Alboran (SUA) – nr. 146 ATP, Hugo Dellien (Bolivia) – nr. 171 ATP, Gustavo Heide (Brazilia) – nr. 185 ATP și Enzo Couacaud (Franța ) – nr. 195 ATP. România va avea 4 reprezentanți pe tabloul principal de simplu: Filip Jianu, Nichoolas David Ionel, Cezar Crețu și Gabi Boitan, ultimii trei beneficiari de wild-card-uri din partea organizatorilor.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;