Marți, în parcul Palas, începe Festivalul Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina”

O nouă ediție a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina” începe în această săptămână. Timp de două zile, parcul Palas găzduiește scena pe care vor urca ansambluri folclorice internaționale din Slovacia, Serbia, Republica Moldova, dar și naționale, din regiunea Moldovei și nu numai.

 

Marți și miercuri9 – 10 iulie 2024în parcul Palas are loc cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina”. Ca în fiecare an, evenimentul debutează cu o paradă a costumelor populare, care se va încheia în parcul Palas. Spectatorii vor avea ocazia să admire grupuri artistice şi portul popular din ţări precum SlovaciaSerbia şi Republica Moldova, dar şi din judeţele BacăuVasluiHarghitaBihorSuceavaNeamțOlt şi din Bucureşti.

 

Marţi, în prima zi de festival, de la ora 16.00ansamblurile folclorice vor urca pe scenă și îi vor încânta pe cei prezenți cu dansurile învățate de la bunici și transmise din generație în generație. Invitații speciali ai primei zile sunt cântăreţii de muzică populară Cristinel Iordăchioaia și Silvia Zagoreanude la ora 19.30.

 

Miercuri, momentele artistice susţinute de copiii iubitori de folclor şi tradiţii vor începe tot de la ora 16.00, iar două ore mai târziu va avea loc festivitatea de premiere. Invitații speciali ai ultimei seri sunt membrii Ansamblului Profesionist „Constantin Arvinte”, care vor oferi un spectacol pe măsură, începând cu ora 21.30.

 

Tot în cadrul Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina” va avea loc și Târgul Meșteșugarilor, unde artizani cu experiență îi așteaptă pe cei dornici la ateliere artistice tradiționale. Târgul se va desfășura în Foișorul Palas, aflat tot în parcul Palas, în proximitatea scenei.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;