Baia Populară, deschisă persoanelor fără adăpost

Persoanele fără adăpost pot face un duș gratuit la Baia Populară în perioada codului roșu de caniculă și disconfort termic, odată cu darea în folosință de către Primăria Municipiului Iași (PMI) în parteneriat cu Fundația Emmaus a c𝖺𝗆𝗉𝗎𝗌𝗎𝗅ui ”𝖫𝖺 𝖬𝖺𝗂 𝖡𝗂𝗇𝖾”, 𝖽𝖾schis zilnic 24 de ore din 24.

„În completarea măsurilor pentru combaterea caniculei am finalizat împreună cu echipa de la Emmaus amenajarea Băii Publice, cu o capacitate de 35 de locuri. Cu ajutorul Direcției de Asistență Socială (DAS) am asigurat beneficiarilor apă, materiale de curățenie, dezinfecție și deparazitare precum și mâncare din donații”, a declarat primarul Mihai Chirica. Potrivit edilului, paza Băii Populare va fi asigurată între orele 7-11 de către angajații Adăpostului pentru persoanele fără adăpost, situat pe bulevardul CA Rosetti, urmând ca în restul timpului, ordinea și serviciile să revină în sarcina voluntarilor Fundației Emmaus și a Poliției Locale.

„Misiunea noastră principală este primirea persoanelor fără adăpost, adesea din centrele de plasament, în comunitatea noastră. Acestor persoane, pe care noi le numim companioane și companioni, le sunt oferite un adăpost și o ocupație în magazinul nostru second-hand sau în ferma noastră de la Popești. Prin activitățile gândite și elaborate în cadrul echipei, urmărim să dezvoltăm încrederea în forțele proprii, asumarea responsabilității pentru acțiunile lor și un simt al răspunderii corespunzător. Scopul este acela ca, mai târziu, companionii noștri vor pleca din comunitate pentru a găsi un loc de muncă, a-și întemeia o familie, a trăi în mod autonom și a fi reintroduși în societatea română, cu drepturile inerente fiecărui cetățean roman”, au precizat reprezentanții Fundației Emmaus.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;