Programul de internship oferit de Universitatea de Științele Vieții, la mare căutare în rândul studenților

La Universitatea de Științe Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), internship-urile s-au dovedit a fi la mare căutare în rândul tinerilor care preferă să rămână peste vară să-și consolideze cunoștințele teoretice în locațiile instituției de învățământ superior. La cel mai recent apelu lansat de către universitate în acest sens au fost depuse 65 dosare pentru 34 de posturi disponibile, studenții selectați pentru internship fiind de la cele patru facultăți ale USV. Acceștia u început lucrul pe 15 iulie iar până pe 14 septembrie vor lucra, timp de opt ore pe zi, în locații precum Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu, Spitalul medical veterinar, Centrul de Proiecte Majore, Serviciul Spații verzi și în Fermele didactice ale Universității de Științele Vieții, respectiv „Vasile Adamachi”, Rediu și Ezăreni.  Pentru activitatea prestată, studenții  vor primi o bursă lunară în valoare de 3.780 lei brut.

Și în acest an, parteneri din mediul privat s-au alăturat proiectului propus de USV,  oferind internship-uri plătite studenților, pe timp de vară. Alături de burse, internship-urile fac parte din planul managerial al conducerii USV Iași de a sprijini financiar atât studenții cu performanțe științifice, cât și pe cei care fac parte din categorii sociale vulnerabile. Universitatea de Științele Vieții se numără printre puținele instituții de învățământ superior din țară care suplimentează substanțial numărul și valoarea burselor, asigurând fondurile necesare din veniturile proprii.

De asemenea, universitatea a inițiat programul „bursa de campus”, oferind studenților care nu reușesc să obțină media 8.00, în urma sesiunii posibilitatea să presteze activități remunerate la Cantina-Restaurant, Stațiunea Didactică, clinicile veterinare sau în alte locații alte facultăților.

„Programul de internship propus studenților noștri este deja în al cincilea an de desfășurare și ne bucură mult că are succes, fapt susținut și de concurența din această vară. De asemenea, salutară este și inițiativa partenerilor din mediul privat de a oferi internship-uri, mai ales că printre aceștia sunt ferme de top la capitolul digitalizare și tehnologii noi utilizate”, a declarat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, rectorul Universității de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad”.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;