Piața agroalimentară „Dacia” va fi destinată exclusiv producătorilor locali

În organizarea Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ), în colaborare cu Primăria Municipiului Iași (PMI), EcoPiața SA, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Servicii Publice SA, Asociația Producătorilor Locali – Produs în Iași și Academia Română – filiala Iași,  duminică, 21 iulie, a fost redeschisă Piața agroalimentară Dacia, destinată exclusiv producătorilor locali. Cu această ocazie, 25 de producători locali din județul Iași și-au expus la vânzare mărfurile în cadrul evenimentului „Satul în bucate”.

„Prin organizarea acestui eveniment ne-am propus să-i aducem în atenția publicului pe producătorii locali, respective pe cei care trudesc pentru noi, consumatorii. Știm că ieșenii și-au dorit de mult timp să aibă o piață în care să găsească exclusiv produse de la producătorii locali și de aceea am dorit să venim în întâmpinarea lor prin organizarea acestui eveniment ce urmărește promovarea și încurajarea consumului de produse locale, crearea unei legături strânse între consumatori și producătorii locali și creșterea interacțiunii ieșenilor cu una din cele mai cunoscute piețe din oraș”, au declarat organizatorii. Prezent la festivitatea de (re)deschidere a pieței, directorul EcoPiața SA, Radu Botez, a precizat că municipalitatea dorește o revitalizare a acestui important obiectiv pentru consumatorii ieșeni.

„Procesul de revitalizare a pieței Dacia a început printr-o modernizare pe care am reușit să o facem în cursul acestui an. În prezent, împreună cu cei de la Direcția Agricolă Județeană, dorim să transform piața Dacia într-o piață destinată producătorilor din județul Iași, lucru care a debutat astăzi (duminică, 21 iulie –n.r.), odată cu evenimentul de promovare a produselor locale tradiționale intitulat Satul în bucate. Deocamdată, Piața Dacia va fi deschisă pentru producători doar sâmbăta și duminica, permițând astfel producătorilor locali să-și vândă marfa. Având însă în vedere că cel puțin în cazul pieței Păcurari, aceasta funcționează mai bine sâmbăta decât duminica, probabil că vom încerca să mutăm punctul forte al producătorilor sâmbăta nu și duminica. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în săptămânile viitoare, după care vom lua o decizie în acest sens”, a declarat directorul EcoPiața SA, Radu Botez.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;