Lucrările de modernizare a șoselei Bucium se desfășoară conform graficului

Lucrările de reabilitare și modernizare a șoselei Bucium se desfășoară conform graficului, pe lângă lărgirea carosabilului și montarea bordurilor, în aceste zile având loc și acțiunea de instalare a noilor stâlpi de iluminat.  „Lucrările pe șoseaua Bucium sunt în plină desfășurare. În prezent se lucrează la cealaltă jumătate a podișului peste pârâul Vămășoaia și la introducerea rețelei de iluminat în subteran, alături de montarea bordurilor noi. Totodată, am început și montarea noilor stâlpi de iluminat public. După finalizarea acestor lucrări urmează asfaltarea întregului bulevard, de la pasaj pâna la capătul acestuia, spre statuia eroilor Vultur”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Lucrările de reabilitare și modernizare a șoselei Bucium, demarate în primăvară, sunt executate de Conest SA, în cadrul unui contract în valoare de 22.022.406,96 lei cu TVA și au ca termen de finalizare 18 luni. La licitația organizată de Primărie s-au înscris inițial trei firme sau asocieri de firme, respectiv SC Enviro Construct SRL, SC Conest SA și Asocierea SC Concret Drum SRL – SC Alpenside SA, în final câștig de cauză având SC Conest SA. Investiția presupune, printre altele, modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium (care va fi lărgit de la patru la cinci benzi de circulație)., modernizarea instalației de iluminat și amenajarea de piste de biciclete. Pe parcursul lucrărilor, deplasarea autovehiculelor va suferi o serie de modificări și restricții, însă autoritățile au dat asigurări că se va încerca ca acestea să nu afecteze în mod semnificativ circulația din zonă.

În lungime totală de 3.436 metri, de la intersecția cu bulevardul Poitiers până la intersecția cu stradela Păun, șoseaua Bucium se află într-o stare avansată de degradare, îmbrăcămintea asfaltică fiind cu fisuri, crăpături, tasări și denivelări, lucru care producea un discomfort evident  participanților la trafic. Proiectul vizează lucrări de modernizare pe o porțiune de 3,4 km, pe tronsonul cuprins între intersecția cu Bulevardul Poitiers și intersecția cu stradela Păun. De asemenea, documentația prevede amenajarea de piste pentru biciclete pe întreaga lungime a tronsonului, precum și reabilitarea podului Bucium, de peste cursul pârâului Vămășoaia. Fondurile necesare realizării lucrărilor vor fi asigurate în primă fază de la bugetul local, urmărindu-se ulterior decontarea acestora prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Cei 324 de stâlpi de beton pentru iluminatul public montați de-a lungul șoselei vor fi dezafectați și înlocuiți cu 202 stâlpi metalici cu o înălțime de 9,5 metri, echipați cu corpuri de iluminat cu surse led. Şoseaua Bucium face parte din traseul drumului național DN 24 pe raza Municipiului Iaşi. Traseul porneşte de la limita intravilanului (intersecţie cu aleea Domenii) până la intersecţia cu bulevardul Poitiers. Porțiunea din șoseaua Bucium care urmează să fie reabilitată și modernizată, este încadrată în categoria a II-a, colectoare, cu patru benzi de circulaţie, aceasta preluând fluxurile de trafic din zona rezidenţială şi de pe drumul naţional DN 24, dirijându-le apoi spre zona centrală a oraşului sau spre ieşirea din municipiul Iaşi. Șoseaua Bucium continuă de la ieşirea din localitate cu un sector de drum naţional modernizat în anul 2018, aflat în administrarea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DRDP) Iaşi şi având caracter exclusiv de drum naţional.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;