La Holboca a început amenajarea primei piste pentru biciclete

La Holboca au început lucrările de amenajare a primei piste pentru biciclete din localitate, pe tronsonul sediul Primăriei – Școala Gimnazială din Rusenii Vechi, proiect finanțat în proporție de 75% cu fonduri europene obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Traseul constă în amenajarea a 6 km de pistă (dus-întors), fiind în acest moment singurul care îndeplinește toate condițiile actuale de finanțare, respectiv lățimea minimă necesară, lungimea maximă care poate fi construită cu finanțarea alocată și conectarea a două instituții de interes public, respectiv primărie și școală”, declară primarul Neculai Pamfil. Potrivit acestuia, după finalizare, pista ar putea fi prelungită acolo unde terenul va permite acest lucru. „Spre exemplu, odată asigurată sursa de finanțare trebuie să continuăm până în celălalt capăt la comunei, în Rusenii Noi, precum și spre gară. Este clar nevoie de extinderea infrastructurii pentru mobilitate alternativă în comună, atât pentru bicicliști, cât și pentru pietoni. Momentan, pot fi accesați bani nerambursabili pentru construcția unor astfel de piste. Prin urmare, vom construi aceste piste, pentru că ar fi păcat să nu profităm de oportunitatea oferită și să nu facilităm mobilitatea non-auto în localitate”, subliniază edilul.

Ideea amenajării unei piste pentru biciclete în comună a împărțit locuitorii. Unii dintre ei consideră că acest lucru este necesar, având în vedere tendința manifestată pe plan global privind introducerea mobilității alternative și reducerea emisiilor de carbon, însă există și locuitori care nu privesc cu ochi buni inițiativa Primăriei, lucru recunoscut chiar de primarul Neculai Pamfil. „Să fim sinceri, numărul bicicletelor de la noi nu este într-atât de mare încât să pună probleme la utilizarea comună a pistei. Cu puțină bunăvoință din partea ambelor părți, pietoni și bicicliști, infrastructura nou amenajată poate deservi ambele categorii”, afirmă acesta. De remarcat că, delimitată clar de banda pentru traficul rutier, pista pentru biciclete asigură un plus de siguranță pentru cei care, pe jos sau pe două roți, se deplasează momentan pe marginea drumului.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;