Curs autorizat ”ARHIVAR”, la Camera de Comerț și Industrie Iași

Camera de Comerț și Industrie Iași organizează, în format hibrid (zoom + sală), un curs autorizat ”ARHIVAR” cod COR 441501. 

Perioada de desfasurare: 2 sept.- 4 oct. 2024
Durata
180 ore (60 ore teorie, 120 ore practica), Tip: specializare
Orar: marti si joi: 16:00-20:00
Diploma
: Certificat de absolvire – ARHIVAR – curs autorizat de Ministerul Muncii & Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei
(in conformitate cu prevederile Legii nr. 16/1996 – Arhivelor Nationale republicata si ale legislatiei nationale privind formarea profesionala a adultilor)
Examen: 7 octombrie 2024 (ora 17:00, în sala – sediul Camerei de Comert si Industrie Iasi)
TrainerCatalin Botosaneanu – specialist Arhivele Nationale Iasi
Cost
 participare: 750 lei (avans 50% achitat înainte de data de 20 aug.2024)
OrganizatorCamera de Comert si Industrie Iasi
Competente dobandite
: Redactarea nomenclatorului arhivistic, Gestionarea fondului documentar, Prelucrarea documentelor, Utilizarea informatiilor din documente, Conservarea arhivei in depozit.

Dosar inscriere: act identitate, certificat nastere, certificat casatorie (daca este cazul), diploma de studii (min. diploma BAC), adeverinta medicala “Apt pentru curs”.
ÎnscrieriIlona Vitan – Camera de Comert si Industrie Iasi,T: 0740373500, E: scoala@cciasi.ro, www.cciasi.ro

Legea 16/1996 – Legea ARHIVELOR NATIONALE:
” Articolul 31
(1) Creatorii si detinatorii de documente, prevazuti la art. 2, persoane juridice, au obligatia de a înfiinta compartimente de arhiva sau de a desemna persoane responsabile cu probleme de arhiva, în functie de valoarea si cantitatea acestora.
(2) Desemnarea personalului însarcinat cu activitatea de arhiva, structura si competenta acestor compartimente de arhiva vor fi stabilite de catre conducerea unitatii creatoare si detinatoare de documente, cu avizul Arhivelor Nationale sau, dupa caz, al serviciilor judetene ale Arhivelor Nationale….”

Programul de formare este destinat persoanelor care fie ocupa functia de arhivar sau îndeplinesc atributii pe linie de arhiva la nivelul unei organizatii si doresc sa-si actualizeze cunostintele/sa-si perfectioneze pregatirea profesionala, fie persoanelor care doresc sa-si dezvolte competente în acest sens  sub îndrumarea formatorilor în domeniu.
Programul cursului consta în expuneri, dezbateri, studii de caz si aplicatii practice privind operatiunile arhivistice desfasurate de creatorii si detinatorii de documente asupra materialului documentar rezultat în urma activitatii si are drept finalitate dobândirea competentelor prevazute în standardul ocupational: redactarea nomenclatorului arhivistic, gestionarea fondului documentar, prelucrarea documentelor, utilizarea informatiilor din documente si conservarea arhivei în depozit.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;