5:29 pm - Friday October 22, 2556

„Undă verde” pentru începerea lucrărilor la Parcul Industrial Pașcani

La sediul Primăriei Municipiului Pașcani a fost semnat contractul de achiziţie publică pentru serviciile de proiectare (fază Plan Urbanistic Zonal – PUZ) și introducere în intravilan a terenurilor din Cărțile Funciare 66452 și 69520, în vederea realizării obiectivului de investiții „Parc Industrial Pașcani”. Din partea autorităților județene, documeentul a fost semnat de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, iar din partea autorităților locale de primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie.

„Ne-am asumat construirea acestui Parc Industrial la Pașcani, ca reprezentând unul dintre obiectivele principale pentru dezvoltarea economiei locale și ne ținem de promisiune. Am avut o colaborare foarte bună în acești ani cu domnul primar Marius Pintilie și echipa sa de la primărie, iar împreună am decis implementarea acestui proiect care este poziționat strategic, la intersecția autostrăzilor A7 și A8, pentru o mai bună accesibilitate. Pe o suprafață totală de aproximativ 65 de hectare din suburbia Sodomeni vom crea o zonă industrială, un instrument pentru impulsionarea mediului de afaceri județean şi local, prin crearea de noi locuri de muncă, creşterea gradului de competitivitate economică şi atragerea de noi resurse pentru municipiul Pașcani. Continuăm parteneriatul dintre Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Pașcani pentru a susține ritmul de creștere pe care îl au municipiul și comunele învecinate”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

La rândul său, primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a subliniat importanța realizării acestei investiții pentru dezvoltarea economică a localității și creșterea numărului noi de locuri de muncă  pentru cetățeni. ,,Astăzi s-a semnat contractul pentru proiectarea faza PUZ a Parcului Industrial Pașcani. Este o veste bună pentru comunitatea noastră. Ne ținem de cuvânt și ceea ce am promis referitor la Parcul Industrial merge mai departe. Împreună cu cei de la Consiliul Județean suntem determinați să realizăm un Parc Industrial mare la Pașcani, cu o suprafață de 65 ha, care se află strategic la intersecția a două mari autostrăzi, A7 și A8, un parc industrial care va aduce prosperitate pentru municipiul Pașcani prin crearea de locuri de muncă. Șansele ca acest obiectiv să devină realitate sunt mai mari dacă CJ Iași se ocupă de acest parc și sperăm ca această etapă care începe astăzi să decurgă fără probleme și în 6 luni să trecem la următorul pas”, a afirmat Marius Pintilie.

Lucrările de proiectare a Parcului Industrial Pașcani vor fi realizate de asocierea format din Goldbach Design&Build SRL București și GoldbachConsulting SRL, care va avea la dispoziție 180 de zile calendaristice pentru prestarea serviciilor. Valoarea totală a contractului este de 508.872 lei fără TVA, iar serviciile includ intocmirea studiilor topografic, geotehnic, pedologic, hidrologic de inundabilitate, de echipare edilitară, raportului de mediu precum și a documentației PUZ. Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Județean, aprobată în luna septembrie 2023, Parcul Industrial Paşcani urmează să fie realizat pe o suprafață de 60 de hectare, la intersecția autostrăzilor A7 și A8.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;