Fundația Solidaritate și Speranță Iași anunță încheierea proiectului social Servicii integrate pentru persoane defavorizate. Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Programul anual de finanțare în baza Legii 350/2005 pentru pentru anul 2024.
Scopul proiectului a vizat îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea psiho – socială a unui număr de 30 de persoane din Municipiul Iași, aflate în dificultate, defavorizate din punct de vedere economic şi cu risc ridicat de marginalizare/ excluziune socială – care se află în imposibilitatea de a-și duce traiul de zi cu zi.
Cu satisfacție, putem spune că, în urma implementării timp de 3 luni și jumătate, obiectivele proiectului au fost atinse în sensul că beneficiarii au primit ajutor cu scopul de a depăși anumite probleme cu care se confruntă, atât de natură materială cât și emoțională. Intervenția specialiștilor, asistentului social și a psihologului, a fost una aplicată, personalizată în funcție de particularitățile grupului de beneficiari.
Aceștia s-au bucurat de consiliere socială și psihologică, iar în fiecare zi lucrătoare beneficiarii au primit o masă caldă. Mai exact, au fost preparate și servite 2.520 de porții de mâncare caldă (prânz/ felul 1, felul 2, pâine şi desert) pentru cei 30 de beneficiari. De asemenea, au fost organizate 30 de ședințe de consiliere și informare de grup, cu scopul de a dezvolta abilitățile emoționale și sociale ale participanților la proiect.
Obiectivele specifice
– Creșterea calității vieții pentru un număr de 30 de persoane, din Municipiul Iaşi, cu probleme sociale grave prin acoperirea unor nevoi primare – masa caldă;
– Acordarea de servicii de consiliere socială și psihologică pentru beneficiarii implicați în proiect;
– Dezvoltarea abilităților emoționale și sociale ale celor 30 de beneficiari.
– Integrarea/reintegrarea socială pentru un număr de 30 de persoane, din Municipiul Iaşi, cu probleme sociale severe.
Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 30 de persoane, printre care se numără:
– copii şi adolescenţi cu risc ridicat de abandon şcolar şi marginalizare socială, proveniţi din familii defavorizate (familii numeroase, familii monoparentale, familii cu un părinte dependent de alcool şi/sau alte droguri, familii în care un părinte este cu dizabilităţi);
– bătrâni cu venituri reduse, cu grad ridicat de dependenţă fizică şi psihică, fără sprijin din partea familiei;
– persoane adulte încadrate în grad de handicap, aflate în imposibilitatea de a-şi procura/ prepara singure hrana; persoane fără adăpost.
Perioada de implementare a fost: 01 august 2024 – 15 noiembrie 2024.
Scopul Fundației Solidaritate și Speranță este de a oferi servicii sociale de înaltă calitate, de a fi alături de persoanele nevoiașe prin sprijinirea lor materială, emoțională și sprituală, ajutându-i să-și croiască o lume mai frumoasă, în raport cu ostilitățile vieții.