5:33 pm - Sunday December 6, 8257

Proiectele Spitalul de Boli Respiratorii și Institutul Inimii avansează

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, în ședința ordinară de astăzi, realizarea proiectului ce vizează construirea și dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești. Valoarea investiției se ridică la 878.864.533,49 inclusiv TVA. Viitorul spital, pe care Consiliul Județean Iași îl construiește de la zero, va avea o capacitate de 350 de paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi pentru spitalizare de zi și 20 de paturi pentru Terapie Intensivă. Unitatea medicală va avea șase secții, inclusiv pentru pneumologie pediatrică. Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii va prelua serviciile medicale oferite în prezent de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.
Consilierii județeni au votat, de asemenea, ca și proiectul privind construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC) să fie depus pentru finanțare prin Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești. Institutul Inimii va fi construit pe un teren de 120.000 de metri pătrați, pus la dispoziție de Primăria Miroslava. IRMC va avea 450 de paturi pentru spitalizare continuă și 50 de paturi pentru spitalizare de zi. Proiectele celor două unități spitalicești au Avizul de oportunitate al Ministerului Sănătății, îndeplinind astfel condiția de eligibilitate pentru solicitarea finanțării.
“Dezvoltarea județului nostru rămâne principala prioritate. În tot acest context politic zbuciumat, noi facem toate eforturile și demersurile administrative pentru a duce mai departe proiectele la care am lucrat și pe care ieșenii le așteaptă. Cele două proiecte pentru construirea Spitalului de Boli Respiratorii și a Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară au fost aprobate pentru depunerea spre finanțare, un pas istoric pentru județul nostru, care ne pune în fața posibilității de a construi două spitale noi de la zero. Așa cum am făcut cu modernizarea Spitalului pentru Copii și cu cele șase spitale din subordinea Consiliului Județean, îmbunătățim infrastructura medicală și oferim servicii mai bune pacienților. Totodată, investim în serviciile sociale, în infrastructură și în cultură pentru un județ armonios dezvoltat’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.
Tot în ședința de astăzi, Consiliul Județean a aprobat demararea procedurii de achiziție publică pentru servicii de proiectare D.A.L.I., expertiză tehnică, studiu geotehnic, studiu topografic și studiu hidro pentru reabilitarea și modernizarea unui tronson de 4,6 kilometri din DJ 248 F – lim. comuna Drăguşeni – lim. comuna Şcheia. Structura rutieră actuală este preponderent din pietriş cu nisip și a avut de suferit în urma inundațiilor din vară. Modernizarea acestui drum se află pe lista de sinteză a subprogramului “Lucrări în primă urgență’’ prin care pot fi accesate fondurile puse la dispoziție de Compania Națională de Investiții.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;