ASOCIAȚIA IUBIRE ȘI ÎNCREDERE, în parteneriat cu LACONSEIL SRL, anunță lansarea proiectului „Pregătit pentru Viitor: Competențe în Transformare”, Cod SMIS 310475, cofinanțat din Fondul Social European Plus (FSE+) în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027.
Valoarea totală a proiectului este de 4.894.048,15 lei, din care 4.799.240,22 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European+, iar contribuția proprie a LACONSEIL SRL este de 94.807,93 lei. Distribuția fondurilor este următoarea: ASOCIAȚIA IUBIRE ȘI ÎNCREDERE, în calitate de Beneficiar, gestionează 2.997.889,74 lei, iar LACONSEIL SRL, în calitate de Partener, administrează 1.801.350,48 lei, plus contribuția proprie de 94.807,93 lei.
Proiectul se desfășoară în perioada 01 noiembrie 2024 – 31 ianuarie 2027 și are ca obiectiv principal consilierea și instruirea a 606 de persoane, provenite din Regiunea de Nord-Est, angajate în întreprinderi din domeniile industriilor de bază care își desfășoară activitatea în Regiunea de Nord-Est precum cele implicit de bază – domeniile producție textile, servicii mecanică auto și precum cele susținătoare celor de bază – servicii pentru subdomenii în care se lucrează cu și pentru grupuri dezavantajate și comerț, pe durata a 27 de luni, în cadrul programelor de actualizare a competențelor specifice ale angajaților ca urmare a evoluțiilor tehnologice rapide și a apariției de noi competențe, personalizate conform nevoilor proprii.
Activitățile principale ale proiectului
Proiectul include mai multe activități esențiale pentru sprijinirea angajaților din Regiunea Nord-Est. În primul rând, campaniile de conștientizare vizează informarea angajaților și angajatorilor despre importanța formării profesionale continue (FPC) și selecția grupului țintă. Acestea sunt completate de consilierea profesională, care are scopul de a încuraja participarea la programele de FPC și de a sprijini dezvoltarea carierei angajaților.
O componentă centrală a proiectului este organizarea de programe de formare profesională, incluzând cursuri recunoscute la nivel național (securitate și sănătate în muncă, lucrător comercial, confecționer textile) și instruiri adaptate cerințelor agenților economici din domenii precum mecanica auto, confecțiile industriale și subdomenii conexe, cum ar fi cele care implică lucrul cu și pentru grupuri dezavantajate. Participanții beneficiază de subvenții și de module educaționale suplimentare pe teme precum competențe digitale, egalitate de șanse și dezvoltare durabilă.
În plus, proiectul include acțiuni inovative, care urmăresc creșterea participării la FPC prin transferul de bune practici și furnizarea unui sprijin educațional individualizat, adaptat la noile cerințe ale pieței muncii și evoluțiile tehnologice.
Grupul țintă al proiectului este format din 606 persoane din Regiunea de Nord-Est (RNE), angajate în întreprinderi care își desfășoară activitatea în aceasta regiune, în domeniul industriilor de bază, selectate în funcție de următoarele criterii: 52 de manageri și 554 de angajați, nivel execuție. În proiect se oferă posibilitatea atât a obținerii de calificări, cât și a obținerii de specializări/ perfecționări și/sau a aducerii la nivelul cerințelor pieței a competențelor existente prin îmbunătățirea/completarea acestora cu noi competențe ca urmare a apariției de noi meserii și/sau a evoluției tehnologice, respectiv: pentru 52 de manageri ”Coordonator în materie de securitate și sănătate în muncă (cod COR 226303)”; pentru 104 angajați se vor desfășura următoarele tipuri de cursuri: „Lucrător comercial nivel 2” și „Confecționer asamblor articole din textile nivel 2” – cursuri de calificare, acreditate de Ministerele Muncii și Educației; pentru 450 angajați, nivel execuție, se vor desfășura – cursuri de formare altele decât cele acreditate, în DOMENIUL MECANICII AUTO, inclusiv pentru AUTOTURISME VERZI, în DOMENIUL CONFECȚIILOR, INCLUSIV INDUSTRIALE și în DOMENIILE ÎN CARE SE LUCREAZĂ CU ȘI PENTRU GRUPURI DEZAVANTAJATE.
Beneficii pentru participanți
- Formare profesională: Acces la cursuri acreditate, recunoscute la nivel național, și la cursuri/instruiri recunoscute la nivelul agentului economic, adaptate cerințelor pieței muncii și nevoilor angajatorilor.
- Stimulente financiare: Subvenții pentru implicarea activă în activitățile proiectului.
- Consiliere personalizată: Sesiuni dedicate dezvoltării carierei și competențelor profesionale.
- Adaptabilitate la schimbările economice: Programele de formare sunt proiectate pentru a răspunde noilor cerințe ale pieței muncii.
Criterii de eligibilitate
Pentru a participa la proiect, persoanele interesate trebuie să:
- Fie angajate în întreprinderi din județele Iași, Vaslui, Suceava, Botoșani, Neamț și Bacău;
- Aibă domiciliul în Regiunea de Nord-Est, în mediul urban sau rural;
- Lucreze în industriile de bază, precum producția textilelor, mecanică auto pentru autoturisme verzi, confecțiile industriale, servicii din subdomenii care implică lucrul cu și pentru grupuri dezavantajate, precum și comerțul, acestea fiind prioritare în cadrul proiectului pentru actualizarea competențelor profesionale și adaptarea la cerințele pieței muncii.
- Nu participe la alte proiecte similare finanțate prin același apel.
Pentru mai multe informații, ne puteți contacta:
Adresa: Strada Armeană, nr. 2A, Iași
Email: iubiresiincredere.iasi@gmail.com
Telefon: 0754.456.311
Facebook: Asociația Iubire și Încredere
Website: www.iubiresiincredere.ro