Salvaţi Copiii oferă sprijin copiilor din localitățile Cudalbi, Pechea, Costache Negri şi Cuca afectate de inundațiile din luna septembrie. 357 de copii primesc rechizite școlare și produse igienco-sanitare iar dispensarul medical din localitatea Cuca se va bucura de dotări noi. Biblioteca școlară din Costache Negri a primit 600 de cărți.
Echipa Salvați Copiii care efectuează transportul cu donații este însoțită de Camelia Șucu, Președinte Class Living și membră a Consiliului Director Salvați Copiii.
„Mă bucur că putem aduce o rază de lumină în viețile acestor copii. E foarte important pentru ei să stea alături de părinți și să revină la rutina zilnică după evenimentele din septembrie. Școala, profesorii și colegii copiilor afectați sunt un sprijin important pentru ei. Sper ca situația lor locativă să fie rezolvată de autoritățile locale cât mai repede, mai ales acum când se apropie iarna.
Salvați Copiii s-a implicat de-a lungul anilor în situațiile de urgență provocate de calamități naturale fiind mereu alături de familii și copiii lor, ajutându-i să depășească momentele dificile” a declarat Camelia Șucu, membră a Consiliului Director Salvați Copiii.
În urma inundațiilor severe din perioada 11-13 septembrie din județul Galați, Salvați Copiii a trimis o echipă de specialiști care a evaluat situaţia în 6 localități din judetul Galati: Cudalbi, Pechea, Costache Negri, Cuca, Slobozia Conachi si Cuza-Voda. Printre localităţile cele mai afectate erau Cudalbi (1.100 de locuinţe inundate), Pechea (254), Costache Negri (212) şi Cuca (66). În comuna Cuca, pe lângă celelalte clădiri, a fost inundată şi clădirea dispensarului medical, întreg inventarul acestuia, de la obiecte de mobilier, obiecte sanitare, până la medicamente, fiind distrus. În Costache Negri, ambele corpuri de clădire ale Şcolii “Elena Megri” au fost puternic afectate de inundații, iar biblioteca școlii a fost distrusă în totalitate.
Pentru a sprijini participarea școlară a copiilor afectați de inundații din localitățile Cudalbi, Pechea, Costache Negri și Cuca, Salvați Copiii a venit în sprijinul copiilor oferind rechizite școlare. 357 copii, preșcolari și elevi în clasele I-VIII au primit astăzi seturi de rechizite școlare conținând în principal ghiozdane, caiete, blocuri desen, penare, instrumente de scris și de colorat, truse de geometrie. În plus pentru cei mai mici copii aflați la grădiniță și în clasa 0 au fost donate tăblițe magnetice, jocuri, cărți de colorat, cărți cu povești, lipici, pensule, acuarele și plastilină.
De asemenea copiii au primit și produse igienice de bază: șampon, săpun, pastă și periuță de dinți.
De la evenimentul tragic din luna septembrie am reușit să dotăm dispensarul din localitatea Cuca. Salvați Copiii a ajutat la reparațiile cabinetului și a achiziționat obiecte de mobilier și obiecte sanitare cum sunt: medicamente, tensiometru, stetoscop, cântare, truse mici de chirurgie, termometre copii etc.
Valoarea intervenției și donației Salvați Copiii în aceste localități se ridică la suma de 57.200 Ron.
Biblioteca școlară din localitatea Costache Negri a primit o donație de peste 600 de cărți – din care 400 cărți noi de la Editurile Univers, Cartex, All și Litera și peste 250 cărți obținute din donații de la elevi – literatura școlară, manuale, culegeri școlare.
Au fost alături de noi în acest demers și le mulțumim, companii și edituri: GlaxoSmithKline (GSK), SC Europharm Holding SA, RTC Proffice Experience SA, Katy Paper SRL, DNS Birotica, Herlitz România, Henkel România, Cora Sun Plaza, Dutchmed și Editurile Cartex 2000, Litera, Univers şi All..
Salvați Copiii s-a implicat și în ajutorarea comunităților și mai ales a copiilor afectați de inundații oferind suport psihologic pentru copiii traumatizați și suport pentru reintegrarea școlară a lor. Suportul psihologic vizează ameliorarea stărilor de stres post-traumatic, anxietate și depresie identificate în urma evaluării situației acestora.
Au fost instruiți 48 de consilieri școlari din județul Galaţi de către specialiștii Centrului de Consiliere pentru Părinți din București. Specialiștii SCR urmează să îi îndrume în lucrul cu copiii afectați de inundații.
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 23 de ani de activitate, peste 750.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.
Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.