A XIII-a ediție a Concursului județean de matematică ”Olimpic pentru o zi” destinat elevilor din clasele V-VIII din mediul rural

olimpiada
Ediția din acest an a Concursului județean de matematică ”Olimpic pentru o zi”, organizat de I.Ș.J. Iași, Școala Gimnazială ”Titu Maiorescu” Iași, gazda concursului, și Societatea de Științe Matematice, filiala Iași s-a desfășurat sâmbătă, 17 octombrie 2015, participanții fiind elevi de gimnaziu din județul Iași.
Cei 255 de elevi prezenți (71 din clasele a V-a, 67 din clasele a VI-a, 60 din clasele a VII-a și 57 din clasele a VIII-a) au susținut o probă de două ore, premiile acordate fiind foarte atractive. S-au remarcat elevi de la Școala Gimnazială Tomești, Liceul Tehnologic Vlădeni, Școala Gimnazială Holboca, Școala Gimnazială Lețcani, Școala Gimnazială Ruși, Școala Gimnazială Valea Lupului, Școala Gimnazială Scânteia, Școala Gimnazială Voinești, Școala Gimnazială Țuțora, Școala Gimnazială Muncelu de Sus care au câștigat 4 premii I, 5 premii II și 5 premii III, precum și mențiuni. În afara concursului propriu-zis, elevii au participat la diverse activități culturale, profitând de oferta bogată a orașului Iași – acesta fiind de fapt spiritul concursului – de a-i aduce pe elevii din mediul rural la Iași atât pentru concursul de matematică, cât și pentru a descoperi obiectivele turistice ale orașului.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;