Plachetă aniversară oferită Colegiului Național “Costache Negruzzi” de către ministrul Educației

SONY DSC

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit joi, 22 octombrie, placheta aniversară Colegiului Național “Costache Negruzzi”, acest eveniment suprapunându-se în mod fericit cu sărbătorirea a 120 de ani de existență a acestei unități de învățământ cu tradiție. „Din cele 1.460 de licee și colegii la nivel național se disting 140-150 de școli de înaltă ținută, iar Colegiul Costache Negruzzi se încadrează în partea superioară a acestei elite a învățământului preuniversitar. Este o onoare pentru mine să mă aflu aici și să acord o diplomă de excelență pentru tot ceea ce reprezintă această unitate de învățământ”, a afirmat ministrul Educației. La rândul său, ministrul a primit, din partea directorului școlii, Elvira Rotundu, o diplomă de onoare.

De asemenea, Camelia Gavrilă, inspector şcolar general, a declarat că „aceşti 120 de ani pe care îi aniversează această instituție înseamnă 120 de ani de certitudini, de continuitate valorică. În fiecare an şcoala este în topul naţional cu rezultate de excepţie la examenele naţionale, cu olimpici internaționali, cu un spațiu cultural şi educaţional foarte generos”.
Nu în ultimul rând, primarul Iașului, Mihai Chirica, a apreciat că “Negruzzi a rămas unul dintre bastioanele cele mai redutabile din educaţia ieşeană. Între Primăria municipiului Iași și această unitate de învățământ, la care se adaugă și alte școli care fac din orașul nostru unul al excelenței în educație, va exista mereu un parteneriat”.

În semn de recunoaștere a calității demersului didactic și a eforturilor depuse pentru formarea tinerilor, Colegiul National „Costache Negruzzi” a primit de-a lungul timpului mai multe distincții și diplome de excelență, fiind declarat Școală Europeană pentru numeroasele proiecte europene în care este implicat, Şcoală afiliată U.N.E.S.C.O., Membru fondator în Alianța Colegiilor Centenare, Membru permanent al Programului Internaţional World School (Tokyo, Japonia).

Aniversarea a 120 de ani de existență a Colegiului Național “Costache Negruzzi” a fost marcată în perioada 20-22 octombrie 2015 printr-o serie de activități culturale, artistice și sportive în care au fost implicați elevi, profesori, părinți, absolvenți și foști profesori. Deschiderea oficială a programului omagial a avut loc marți, 20 octombrie, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iaşi, scena acestuia aparținând cu această ocazie elevilor, profesorilor și invitaţilor speciali, prezenţi pentru a onora sărbătoarea negruzzistă alături de oamenii școlii. Tot în prima zi a manifestărilor, au avut loc lansarea Analelor Colegiului, a numărului omagial al Revistei Corolar, premierea elevilor olimpici și a profesorilor îndrumători, dar și momente artistice (corul liceului, coordonator prof. Alina Țirică, și un moment al trupei de teatru “Princeps”).

Ziua a doua a cuprins o prezentare de film, “Povestea unui muzeu – Muzeul Costache Negruzzi de la Hermeziu”, coordonată de prof. dr. Luminița Adămuț, invitat Dragoș Zămosteanu, o masă rotundă – “Liceul internat și spațiul academic ieșean”, la care au conferențiat prof univ. dr. Gheorghe Iacob și prof. univ. dr. Constantin Cucoș, activități ale Cercului de fizică experimentală ,,Dragomir Hurmuzescu”, coordonat de prof. Sorin Galer, concertul trupei liceului The Iron Cross, dar și o discotecă pentru elevii de gimnaziu – Disco Negruzzi.

În ultima zi, programul activităților s-a compus dintr-un concurs de artă fotografică (coordonat de prof. drd. Teodora Munteanu), un vernisaj de pictură (coordonat de prof. Mihaela Știrbu), o expoziție de carte rară (coordonată de bibliotecar Cristina Mercori), un atelier de scriere creativă (coordonat de prof. Adriana Bozdoro, invitat prof. Romel Moga), un atelier de IT (coordonatori prof. Lucia Miron și prof. Lucian Neagu), întreceri sportive (coordonatori prof. Iulia Anagnoste, prof. Ion Zepciuc și prof. Mihai Burciu) și un concurs de orientare turistică (coordonator prof. Florin Iancu).

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;