Concurs interdisciplinar matematică-fizică-ştiinţe, cu participare internațională, la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

garabet ibraileanu
Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași organizează sâmbătă, 5 martie 2016, Concursul interdisciplinar matematică – fizică – ştiinţe „Henri Coandă”, ediția a VII-a, adresat elevilor claselor IV-VIII.
La ediția din acest an, pentru cele două secțiuni ale concursului – Lucrare scrisă individuală și Postere și-au anunțat participarea peste peste 500 de elevi din județele Argeș, Bacău, Botoșani, Hunedoara, Iași, Neamț și Suceava, precum și de la Liceul de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Prim”, Școala Primară de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Junior” – unități școlare din Chişinău, Republica Moldova și de la Centrul Municipal de Excelenţă din cadrul Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport – Chişinău, Republica Moldova.
Competiţia a fost concepută cu scopul de a le insufla elevilor pasiunea pentru disciplinele din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii”, de a le stimula creativitatea şi a-i motiva pentru studiul aplicativ al acestora. Astfel, ca element distinctiv, se remarcă organizarea probelor în care se pun în evidenţă itemi interdisciplinari şi transdisciplinari.
Proba de concurs pentru clasele IV-V este constituită dintr-un subiect de matematică, unul de matematică aplicată și unul de științe, timpul de lucru fiind de 90 de minute. Pentru clasele VI-VIII proba de concurs constă într-un subiect de matematică, unul de matematică aplicată și unul de fizică, durata de lucru fiind de 120 de minute.
La secțiunea Postere, a cărei tematică este: „Circuitul apei în natură”, „Apa și formele ei de agregare”, „Magneți și aplicații”, „Parc de distracții cu mecanisme simple”, „Circuite electrice pentru Pomul de Crăciun”, „Echilibrul corpurilor în natură”, participă echipe formate din trei elevi.
Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 6 martie 2016, ora 10, în sala de sport a Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu”.
Concursul este cuprins în Calendarul pe anul 2016 al Societății de Științe Matematice din România.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;