Concurs de pian pentru elevii din Iași, la școala britanică Seven Hills International School

concurs

Sâmbătă, 5 martie, la școala britanică Seven Hills International School din Iași a avut loc prima ediție ca a concursului de interpretare pentru copiii care studiază pianul din pasiune, într-un spațiu nonformal. La Seven Hills Music Worl – Piano Contest 2016 s-au înscris 30 de copii din Iași, având vârste între 5 și 17 ani care au impresionat juriul prin pregătirea de o înaltă ținută. calitatea interpretării și varietatea repertoriului de o dificultate peste așteptări.

”Prima ediție a concursului de pian Seven Hills Music World este un nou proiect educațional marca Seven Hills, care dorește să aducă în atenția tuturor celor pentru care educația contează, faptul că aceasta trebuie să fie holistică, trebuie să permită manifestarea pasiunilor și preocupărilor copiilor în cadru formal sau nonformal. Concursul se adresează elevilor care studiază acest instrument într-un spațiu nonformal și care au nevoie de un cadru în care performanțele lor să fie apreciate și recunoscute.

Numărul mare de participanți, dar și calitatea interpretări pieselor studiate ne-au arătat câ atunci când copiii fac ceva din pasiune, rezultatele nu întârzie să vină. Mai mult, am avut posibilitatea să vedem bucurie și mulțumire pe chipurile tuturor participanților, nu doar pe ale câștigătorilor!

Concursul Seven Hills Music World dorește să ofere un spațiu al competiției oneste, dar și unul al bucuriei de a aparține unei comunități educaționale/vocaționale formată din copii și profesori care cred în muzică și în rolul acesteia în educația copiilor”, a declarat profesor Liliana Romaniuc, directorul Seven Hills International School.gala-2

La final, Gala de premiere a avut loc in Congres Hall din Palas, Sala Verdi, unde cei patru laureați au primit trofee și diplome, iar ceilalți participanți au primit la rândul lor medalii și diplome prin care le-a fost apreciată pregătirea. Fiind un concurs care s-a dorit un pic altfel, la Seven Hills Music World – Piano Contest s-au oferit diplome ”Excelsior”, ”Honor” și ”Merit”. Toți cei prezenți și-au exprimat mulțumirea pentru calitatea organizării și onestitatea jurizării, apreciind că, pe viitor, orice manifestare marca Seven Hills va deveni un punct de referință mediul educațional și social al Iașului.

”Dorim ca la următoarele ediții ale concursului să includem și alte instrumente și, de ce nu, să avem participanți și din exteriorul țării noastre. Speranța noastră este că frumusețea muzicii va atinge sufletele copiilor și ale profesorilor și, în acest fel, școala va deveni un loc prietenos pentru copii, un spațiu al cunoașterii și al împlinirii pe linia înzestrărilor pe care aceștia le au, la fel cum este și Seven Hills International School pentru elevii săi”, a declarat profesor Liliana Romaniuc, directorul Seven Hills International School.

Manifestările si evenimentele marca Seven Hills vor continua în acest an școlar și începând de anul viitor vor căpăta dimensiuni noi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;