Concursul Internațional de Interpretare Ioan Goia

colegiul-bancila

La Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași se va desfăşura, în perioada 14-15 mai 2016, a V-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Ioan Goia.
“Încurajarea performanței copiilor viitori artiști este pentru noi toți o datorie de onoare. Astfel, putem afirma că an de an nivelul concurenților este din ce în ce mai ridicat, într-o evoluție firească ce rezultă direct din standardele ridicate menținute până acum. Concurenții sunt copii care iubesc muzica, tineri de toate vârstele, chiar și studenți sau masteranzi, care vin din toată țara, dar și din Republica Moldova, Ukraina și Bulgaria”, se menţionează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.
Partenerii evenimentului sunt Universitatea de Arte „George Enescu” Iași și Inspectoratul Școlar Județean, iar sponsorii sunt Simpa Consult și Fly Music.
Juriul concursului este alcătuit din profesori universitari de la Universitățile de Artă din țară, precum și din artiști instrumentiști ai Filarmonicii „Moldova” din Iași, ai Filarmonicii de Stat Botoșani și ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.
Cei mai buni concurenți se vor întrece în Gala Laureaților, desfășurată în frumoasa sală Eduard Caudella a Universității de Arte „George Enescu”, pentru obținerea Marelui Premiu al Concursului, reprezentat de un obiect de artă unicat executat de un artist plastic ieșean.
Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la trecerea în neființă a celui care reprezintă numitorul comun al tuturor profesorilor din catedra instrumente de suflat-percuție de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, muzicianul și pedagogul Ioan Goia. Numele profesorului Ioan Goia este legat de evenimente esențiale din istoria orașului Iași: director fondator al Operei Române din Iaşi (1956-1964), şef de catedră (instrumente de suflat) la Conservatorul „G. Enescu” din Iaşi (1964-1980), susținător al înființării Corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii „Moldova” (1953), a înființării Operei Române din Iaşi, în 1955-1956, precum și militant pentru reluarea activităţii la Conservatorul „G. Enescu” din Iaşi, în 1960.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;