Primarul Mihai Chirica este alături de marile companii ieșene la Expoziția ”Fabricat în Moldova”

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, se află la Chișinău, pentru a participa la deschiderea Expoziției Naționale ”Fabricat în Moldova”. Evenimentul, care se desfășoară la Centrul Internațional de Expoziții ”Moldoexpo”, găzduiește și o secțiune ”Fabricat în Iași”, organizată ca urmare a parteneriatului stabilit la finalul anului trecut între Primăria Municipiului Iași, pe de o parte, și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova,  Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Republica Moldova-România și Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova, de cealaltă parte.

Ca urmare a acestui parteneriat, la finalul lunii noiembrie 2016, s-a desfășurat la Iași, în incinta Palas Mall, Expoziția ”Fabricat în Moldova” și Forumul Bilateral de Afaceri România-Republica Moldova, municipalitatea ieșeană, cu sprijinul Palas Mall, punând la dispoziție spațiul necesar desfășurării evenimentului.

În mod reciproc, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a asigurat producătorilor ieșeni interesați spațiul necesar pentru a expune la Târgul de la Chișinău. Au răspuns acestei invitații câteva dintre cele mai importante companii ieșene: Antibiotice SA, Brikston Construction Solutions SA, Iasitex SA, Conest SA, Proinvest Group SRL Pașcani, precum și Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

De asemenea, primarul Municipiului Iași, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu, precum și reprezentanții companiilor ieșene prezente la eveniment vor participa și la Forumul Bilateral Moldova-România, în cadrul căruia vor fi dezbătute aspect ale dezvoltării relațiilor comerciale dintre cele două părți.

“Participarea unora dintre cele mai mari companii ieșene la cel mai important eveniment expozițional din Republica Moldova reprezintă un semnal clar al interesului manifestat de producătorii ieșeni pentru extinderea colaborării cu oamenii de afaceri de cealaltă parte a Prutului. Relaţiile economice dintre Republica Moldova şi România au o dinamică ascendentă, România fiind unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova. Această realitate impune crearea unui cadru de comunicare şi dezvoltare a relaţiilor dintre operatorii economici de pe ambele maluri ale Prutului. Mulțumim pe această cale Camerei de Comerț și Industrie Iași pentru implicarea în organizarea deplasării agenților economici ieșeni la Chișinău, parteneriatul dintre municipalitatea ieșeană și instituțiile reprezentative ale mediului de afaceri materializându-se astfel într-un nou proiect concret”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;