Concurs de interpretare critică cu participare internațională la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași organizează sâmbătă, 8 aprilie 2017, Concursul de interpretare critică „Garabet Ibrăileanu”, cu secțiunea lucrare scrisă individuală (adresată elevilor claselor IV-XII) și secțiunea postere „Plăcerea lecturii și arta privirii” (adresată elevilor claselor VII-XII).
Concursul, cuprins în Calendarul concursurilor interjudețene/regionale școlare al M.E.N. pentru anul 2016-2017 și în Calendarul activităților educative regionale 2017, aflat la a XIII-a ediție, are ca obiectiv general creşterea interesului pentru experienţa culturală şi literară, dezvoltarea competenţelor de comunicare, a metalimbajului specific literaturii şi a schimbului de idei.
Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului „Spiritul critic în context actual, european”, având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Județean Iaşi, Facultatea de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iaşi, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi” și Asociaţia ELPAR Iaşi.
La ediția din acest an și-au anunțat participarea peste 300 de elevi din județele Botoșani, Cluj, Iași, Neamț, Olt, Teleorman, precum și din Chișinău – Republica Moldova.
Festivitatea de premiere are loc duminică, 9 martie 2017, la ora 10.00, la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”.
Ca în fiecare an, sponsorii proiectului sunt Editura Polirom și Asociaţia ELPAR (Asociaţia elevi-părinţi-profesori de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Iași).
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;