Concursuri organizate la sfârșitul săptămânii de către școlile ieșene

Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” Iași a organizat la sfârșitul săptămânii trecute Concursul Județean de Interpretare „Valentina Scrumeda”, aflat la a VII-a ediție, desfășurat la Teatrul Luceafărul. Evenimentul este inedit, deoarece omagiază activitatea didactică a unui fost dascăl al școlii, apreciat și cunoscut de întreaga comunitate. Într-o atmosferă festivă, elevi de la numeroase licee din Iași, Botoșani și Vaslui s-au întrecut pentru a obține premiile mult râvnite. Cele două secțiuni ale concursului au fost dictarea și interpretarea poetică, iar premiile, oferite de sponsori și familia regretatei profesoare de limba română V. Scrumeda, au fost cele care i-au ambiționat pe toți concurenții. Printre participanții la acest eveniment important din viața învățământului ieșean se numără elevi de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu” Victoria, Liceul Tehnologic de Mecatronică și de Automatizări Iași, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, Colegiul Tehnic de Transporturi și de Construcții de Mașini Iași, Colegiul Tehnic de Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” Iași, Colegiul Tehnic „Petru Poni” Iași, Colegiul Economic de Turism Iași, Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu” Iași, precum și Colegiul Tehnic „Petru Rareș”, din Bârlad, și Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, din Botoșani. Valoarea concursului a crescut în timp și a atras un număr mare de elevi și cadre didactice, la ediția din acest an participând, în calitate de invitați de onoare, membri ai familiei Scrumeda, care locuiesc in străinătate, dar și profesorul universitar, actorul Doru Zaharia, fost elev al distinsei profesoare.
Sâmbătă, 6 mai 2017, la Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza”-Popești s-a desfășurat concursul județean de șah „Căluțul de fildeș”, aflat la a doua ediție, înscris în Calendarul Activităților Educative Județene, la care au participat 20 de școli din județ. În competiție au intrat 100 de copii, iar câștigătorii au fost recompensați cu premii în bani, cupe, medalii, tricouri și diplome.
Activititatea a fost organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Asociația Județeană de Șah, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Primăria și Consiliul Local-Popești, Parohia „Sf. Ilie”-Popești și a constituit un bun prilej de a valorifica pasiunea elevilor pentru șah- „jocul minții”, de a socializa și interacționa și de a le consolida încrederea în forțele proprii.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;