Construim orașul în curtea școlii – Târg Antreprenorial

Vineri, 12 mai 2017, începând cu orele 12.30, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Iași, Fundația „Alături de Voi” România, organizează în incinta Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași a patra ediţie a Târgului Antreprenorial, activitate inclusă în cadrul Festivalului Internațional al Educației.

Evenimentul se integrează în Zilele Şcolii 2017 și face parte din proiectul „Construim orașul în curtea școlii”, care susține implicarea eficientă și efectivă a mediului de afaceri, de la manageri la profesionisții din departamente, în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi de comunicare, a atitudinilor responsabile şi în stimularea iniţiativei personale a elevilor Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Timp de 5 săptămâni, 19 companii locale, naționale și internaționale din mai multe arii de activitate (IT, servicii educaţionale, medicale, turism, jurnalism, construcții etc) au fost „părinți comunitari” pentru peste 300 de elevi din clasele IX – XI, sprijinindu-i să înțeleagă noțiuni de bază referitoare la antreprenoriat și implicându-i activ în diferite activități. Momentul culminant, așteptat de elevi și „părinți comunitari” deopotrivă, va fi organizarea și amenajarea unor standuri, personalizate cu elementele de identitate vizuală ale companiei-părinte, în cadrul Târgului Antreprenorial. În final, juriul, format din reprezentanți ai partenerilor, va recompensa toate clasele pentru munca depusă și contribuţia la reușita evenimentului.

„Ne bucurăm că putem duce mai departe această misiune pe care ne-am asumat-o în urmă cu doi ani şi căreia vrem să îi conferim tradiţie, anume formarea conştiinţei şi conduitei antreprenoriale a elevilor noștri. Sperăm, în acest fel, să își dezvolte spiritul de inițiativă,  inovare, creativitatea și capacitatea de a face performanță în medii economice specifice, să fie mai bine pregătiți pentru a răspunde nevoilor tot mai mari de adaptabilitate pe piața muncii”, a declarat doamna Manuela Coțofan, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;