Concursul de matematică aplicată „Adolf Haimovici”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, împreună cu Asociaţia Profesorilor de Matematică ”Florica T. Câmpan” și Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial Iaşi organizează Concursul de matematică aplicată „Adolf Haimovici”, etapa națională, ediția a XXI-a, în perioada 19-21 mai 2017.
Manifestare națională de amploare, Concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”, ediţia a XXI-a, se desfăşoară sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale.
Acest important eveniment educaţional se adresează elevilor de liceu, de la profilele: tehnic; servicii şi resurse naturale şi protecţia mediului; real – specializarea ştiinţele naturii; umanist – specializarea filologie (clasele a IX-a si a X-a), precum şi specializarea ştiinţe sociale (clasele a IX-a si a XII-a).
Anul acesta participă 621 de elevi din întreaga țară, precum și 52 profesori însoțitori, din 40 de județe.
Deschiderea oficială are loc sâmbătă 20 mai 2017, la ora 9.00, în Amfiteatrul TCM 2, din cadrul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial Iaşi. Proba de concurs va avea loc în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior, sâmbătă 20 mai, la ora 10.00.
Premiile și medaliile SSMR, oferite la finalul concursului constituie o răsplată bine-meritată pentru efortul elevilor.

Fiecare ediţie a concursului de matematică aplicată ”Adolf Haimovici” a reprezentat o probă a maturităţii participanţilor, maturitate dovedită începând cu decizia pregătirii pentru concurs, prin timpul, energia, încrederea şi speranţa investite, până la raportarea decentă la succes, prin respectul pentru câştigători, dar şi prin înţelepciunea acceptării înfrângerii.
Abordarea cu mult curaj a confruntării cu probleme de matematică aplicată și punerea în valoare în cadrul probelor de concurs a cunoștințelor acumulate și a tot ceea ce tinerii au învăţat au adus cu sine recunoaşterea valorii individuale.
Prin valențele sale educative, stimulând elevul care nu studiază intensiv matematica, înspre obținerea de performanțe în raport cu sine și cu ceilalți, concursul Adolf Haimovici este singurul eveniment care reunește anual la Iași, de peste două decenii, mai mult de 600 de tineri din liceele țării și profesori coordonatori, pentru a da măsura valorii și eforturilor depuse.
În 2017, concursul va depăși două decenii de existență. În timpurile noastre, un concurs de matematică pentru elevi, de anvergură națională, și care să își dovedească excelența timp de peste 20 de ani, reprezintă o performanță greu de atins, conducând la transformarea acestuia într-un reper pentru foarte multe Colegii Tehnice şi Licee Tehnologice din ţară.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;