5:14 pm - Sunday April 20, 3203

Salonul proiectelor de antreprenoriat

Pe 9 iunie 2017 s-a desfășurat, la Palatul Copiilor, cea de-a VI-a ediție a Salonului proiectelor de antreprenoriat, un concurs inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Iași și organizat de Colegul Tehnic ”Dimitrie Leonida” Iași.

Concursul are ca scop valorificarea cunoștințelor teoretice obținute la școală, în cadrul orelor de curs și utilizarea lor într-un proiect de afaceri. Prin intermediul acestei competiții elevii exersează inițierea unei afaceri și marketingul acesteia. Elevii au avut ocazia să ia contact cu întreprinzători, cu specialiști din domeniul marketingului, informațiile oferite de aceștia având menirea de a-i încuraja să se orienteze spre mediul de business. Totodată, cele mai bune idei de afaceri au fost premiate de sponsorii competiției.

Acest concurs doreşte să ofere elevilor multiple oportunități: exprimarea unor idei proprii specifice antreprenoriatului, un interesant schimb de experienţă,  dezvoltarea competențelor de a face un proiect şi de a-l transpune în practică, de a promova produse/servicii, de găsire a nişelor de piaţă, de negociere, de mobilizare şi utilizare a resurselor, dezvoltarea responsabilităţii sociale și, evident, dezvoltarea spiritului de competiție.

Salonul proiectelor de antreprenoriat îşi propune crearea tipului de întreprinzător dinamic, capabil să dezvolte un proiect antreprenorial, să aducă pe piaţă un nou produs sau să descopere o nouă cale de distribuţie, noi modalităţi de marketing.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;