Copiii cu rezultate școlare bune, participanți la tabăra socială de la Muncel

În perioada 24-29 iunie 2017, 47 de elevi din județul Iași de la școlile din Podu Iloaiei, Glodenii Gândului, Crucea, Țigănași, Horlești, Satu Nou- Belcești și Colegiul Național Iași au participat la tabăra socială de la Muncel, localitate situată în apropiere de Pașcani. Elevii selectați au avut rezultate școlare foarte bune în anul școlar anterior si provin din familii cu situație financiară precară. Condițiile din tabără au fost foarte bune, copiii apreciind mai ales activitățile educative la care au participat. Astfel, au fost organizate campionate sportive, un atelier de socializare Impact, pe tema dezvoltării stimei de sine, o drumeție în satul Muncelul de Sus cu vizitarea bisericii de lemn din localitate, veche de la începutul secolului XIX. De asemenea, elevii au participat la un instructaj realizat în colaborare cu Poliția Municipiului Pașcani în cadrul căruia s-au discutat teme cum ar fi: circulația rutieră, protecția bunurilor personale, reguli de siguranță în mediul online. O altă activitate foarte apreciată a fost ”căutarea de comori” încheiată cu întrebări de cultură generală. În zilele care au urmat s-a organizat un concurs de talente și un foc de tabără. Elevii ne-au mărturisit că s-au simțit foarte bine și că doresc să revină în acest loc.
Impresii ale copiilor:
Raluca: „Le  recomand tuturor copiilor să vină în această tabără, la Muncel, deoarece este foarte frumos, este liniște, îți poti face mulți prieteni noi. Eu în aceasta tabără m-am simțit excelent, am râs, am glumit, am jucat diferite jocuri, m-am înțeles bine cu toti copiii, am impartit dormitorul cu prietenele mele și m-am simtit foarte bine alături de ele. Ne-am împrietenit si cu copiii din alte zone ale țării.”
Ștefana: „In această tabăra m-am simțit foarte bine. Mi-am făcut prieteni noi, care glumeau și râdeau. Mâncarea era foarte bună, în cameră era curat. Am avut un parc și un teren de fotbal unde ieșeam în fiecare zi și ne jucam. Recomand tuturor copiilor să vină în Tabăra Muncel!”
ALEXANDRA (PODU ILOAIEI): „TABARA MUNCEL pur și simplu m-a impresionat! Un loc liniștit,cu aer curat și cu oameni minunați. Mi-am făcut prieteni noi, am jucat jocuri distractive, am organizat un spectacol de talente și am jucat fotbal pe teren. Am făcut și activități în cadrul CLUBULUI IMPACT, care au fost foarte interesante! Mi-a placut cel mai mult faptul că la început, fiecare s-a prezentat și a spus ce pasiune are. Căutarea biletelelor a fost cea mai distractivă activitate! Ne-a facut să devenim mai uniți. În fiecare dimineață ne trezeam auzind IMNUL ROMÂNIEI. Ne-am jucat în parc. Am participat și la un instructaj unde Poliția ne-a prezentat cum se circulă corect, de la ce vârstă ai voie să faci anumite lucruri și mi-a plăcut că ne răspundeau la orice întrebare! În ultima seară a avut loc și focul de tabără. N-am strâns în jurul lui și am povestit despre zilele petrecute împreună. Ne priveam unii pe alții ca niște copii de grădiniță, cu lacrimi în ochi, spunând cu regret că… tabăra s-a terminat…”
Cadre didactice însoțitoare:
Prof. Orzetic Parmena, Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza”, Podu Iloaiei
Prof. Ciuștea Viorica, Școala Gimnazială Satu Nou, Belcești
Prof. Pintea Iulia, Școala Gimnazială Glodenii Gîndului
Prof. Ursu Iuliana,  Școala Gimnazială  Crucea
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;