5:13 pm - Wednesday April 19, 7111

Concurs de desene “Centenar”

image description

Întrucât, începând cu decembrie 2016, este marcată împlinirea a o sută de ani de când Iașul a fost capitală de război (1916-1918), la nivelul Primăriei municipiului Iași a fost instituit Programul “Centenar”, cu scopul de a evidenția rolul pe care orașul l-a avut acum un secol atât din perspectiva efortului de a menține stabilitatea instituțională a statului român, cât și din aceea a actelor premergătoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Unul din evenimentele organizate în cadrul Programului “Centenar” al Primăriei este Concursul de Desene “CENTENAR”, ce are ca scop principal implicarea elevilor ieșeni din ciclul gimnazial și liceal într-un exercițiu artistic de recuperare a memoriei cu privire la rolul pe care România și orașul Iași l-au avut în Primul Război Mondial, dar și în ceea ce privește împlinirea idealului național al Marii Uniri. Concursul de Desene “CENTENAR” este o inițiativă a Primăriei municipiului Iași, prin Compartimentul “Centenar” din cadrul Serviciului Coordonare Programe Culturale și Muzeul Municipal Iași, urmând a fi realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Uniunea Artiștilor Plastici Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” din Iași Concursul se va desfășura pe două secțiuni, după cum urmează:

  • Secțiunea „România Centenară”, ce va avea ca tematică implicarea României în Marele Război și realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918;
  • Secțiunea „Iașul Centenar”, ce va avea ca tematică rolul de Capitală de Război pe care Iașul l-a avut în perioada 1916-1918, precum și acela pe care orașul l-a jucat din perspectiva actelor premergătoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

 Atât elevii din ciclul gimnazial, cât și cei din ciclul liceal vor putea propune lucrări pentru ambele secțiuni ale Concursului de Desene “CENTENAR”. Lucrările vor fi depuse la sediul Compartimentului Centenar al Primăriei Municipiului Iași, Str. Agatha Bârsescu nr. 12. Persoană de contact: Gabriel Cheșcu, tel. 0752 057 937, e-mail gabriel.chescu@primaria-iasi.ro.

 Lucrările propuse în concurs vor fi selectate de un juriu format din:

  • un reprezentant al Primăriei municipiului Iași;
  • un reprezentat al Inspectoratului Școlar Județean Iași;
  • un reprezentant al Uniunii Artiștilor Plastici Iași;
  • un reprezentant al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași;
  • un reprezentant al Colegiului Național de Arte „Octav Băncilă” din Iași.

 Concursul de Desene “CENTENAR” se va desfășura în mai multe etape, după cum urmează:

  • etapa de publicitate a Concursului: 16-22 octombrie 2017;
  • etapa de trimitere a lucrărilor propuse în Concurs: 23 octombrie – 12 noiembrie 2017;
  • etapa de preselecție: 13 noiembrie – 17 noiembrie 2017;
  • etapa selecției finale: 20-24 noiembrie 2017.

 Premierea câștigătorilor și vernisarea expoziției cu lucrările câștigătoare: 29 noiembrie 2017, ora 12.00, la Muzeul Municipal Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;