Cercul metodic al reprezentanților comisiei de prevenire a violenței

În ziua de 20 februarie 2018, Inspectoratul Școar Județean Iași organizează Cercul metodic al profesorilor coordonatori ai comisiei de prevenire și reducere a violenței din unitățile de învățământ ale județului Iași, la Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași. Peste 200 de profesori, reprezentanți ai școlilor din mediul urban și rural vor participa la evenimentul anual, aflat la cea de-a treia ediție, la care vor fi puse în discuție aspecte referitoare la tema întâlnirii din acest an, „Prevenirea violenței și creșterea siguranței în mediul şcolar prin monitorizare și implicare”.

Astfel, pe parcursul activității în plen (13:30- 15:00), reprezentanții I.S.J. Iași împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, precum și ONG-uri implicate în prevenirea fenomenului de violență în mediul școlar – Salvați Copiii, World Vision, Alături de Voi vor prezenta prioritățile instituționale privind creșterea siguranței în mediul școlar, programele și activitățile de impact, abordările inovative prin metoda narativă și exemple de bune practici ale instituțiilor școlare din județ.

În partea a doua a evenimentului, vor avea loc activități practice sub forma atelierelor de lucru pe tema “Siguranța în mediul şcolar – perspective diferite, modalități comune de abordare” cu implicarea profesorilor participanți, a elevilor din Consiliul Județean al Elevilor și a părinților din consiliile reprezentative de la nivelul școlilor ieșene. Realizate cu sprijinul C.J.R.A.E. Iași, cele opt ateliere  mixte, moderate de consilieri școlari și profesori din consiliul consultativ pentru activități educative extrașcolare, constituie un bun prilej de analiză a conceptului de „siguranță” din perspectiva celor trei categorii de actori educaționali implicați (cadre didactice, elevi, părinți) și de identificare a unor strategii și modalități comune.   

Întâlnirea profesorilor coordonatori ai comisiei de prevenire și reducere a violenței din toate școlile județului este un eveniment important, care are rolul de a aduce împreună reprezentanții instituțiilor de învățământ și partenerii acestora cu atribuții în domeniul siguranței și prevenirii comportamentelor violente. Dialogul și comunicarea autentică, eficientă între toți actorii implicați în educație reprezintă modalitățile optime de creștere a siguranței în școli, motiv pentru care la eveniment participă numeroși parteneri, iar la activitățile pe ateliere, ca element de noutate, elevi și părinți.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;