„Lectura – cuvânt şi imagine” – concurs la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iaşi

În prag de primăvară, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iaşi îmbracă, pentru al șaselea an consecutiv, strai de sărbătoare cu parfum de carte și poezie, pentru a-i primi cum se cuvine pe micii cititori din întregul judeţ. Pentru că în clasele mici se pun bazele trainice ale educației copiilor, viitori adulți ai unei societăți informatizate și mult prea grăbite, proiectul „Lectura – cuvânt şi imagine”, coordonat de directorul școlii, Mihai Crauciuc şi profesorii pentru învăţământ primar Alina-Gabi Titiniuc şi Ofelia Lungu şi susţinut de inimoasa echipă de dascăli ai şcolii, își propune să-i incite pe elevi să descopere plăcerea de a citi și de a-și face din carte un devotat prieten.

Elevii care și-au dovedit pasiunea pentru „cea mai frumoasă și mai de folos zăbavă”, selectaţi în urma etapei locale a concursului, care a avut loc în ziua de 2 martie 2018, vor participa sâmbătă, 24 martie 2018, la etapa judeţeană. Aşteptăm aproximativ 1600 de elevi, din peste 100 de școli.

La faza  locală au participat peste 7000 elevi, care, cu siguranță, au parcurs lista de lecturi propuse. 

Având în vedere numărul foarte mare de participanți, concursul se va desfășura în două serii, cu începere de la ora 9:00, respectiv de la ora 11:30.

Proba unică de concurs va conține itemi variaţi şi atractivi, ce vizează competențe specifice orei de lectură, pentru fiecare nivel de clasă și realizarea unei compoziții plastice, având ca subiect conținutul textelor citite de copii, conform unei liste primite la începutul semestrului.

Rezultatele vor fi afișate pe site-ul Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun”, până duminică, 25 martie 2018.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;