Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Ioan Goia” la Colegiul de Artă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iași organizează în perioada 10-13 mai 2018 Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Ioan Goia” pentru a oferi elevilor un context motivațional puternic și o oportunitate de lansare în mediul artistic național și internațional.

Concursul se află la a șaptea ediție și beneficiază de o deschidere internațională prin participarea a numeroși concurenți din Republica Moldova și Ucraina, precum și a unor profesori de la prestigioase academii de muzică din Chișinău și Odessa. Juriul concursului va fi alcătuit din profesori universitari de la universitățile și colegiile de artă din România, precum și din artiști instrumentiști ai Filarmonicii „Moldova” din Iași și ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Președintele de onoare al juriului este maestrul Dan Mihai Goia, reputat dirijor, compozitor și profesor, fiul marelui om de muzică, profesor universitar și întemeietor al Operei Naționale Române Iași  Ioan Goia.

Cei mai buni concurenți se vor întrece în Gala Laureaților, ce se desfășoară în ziua de 12 mai, la ora 17.00, în sala „Eduard Caudella” a Universității Naționale de Artă „G. Enescu”, pentru obținerea Marele Premiu al Concursului, reprezentat de un obiect de artă unicat executat de artistul plastic ieșean Ștefan Sălăjan.

Concursul se va desfășura la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” în zilele de 11 și 12 mai. 

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;