Eveniment de promovare a antreprenoriatului în rândul elevilor

Peste 180 de elevi au participat la conferința ”Vreau să fiu antreprenor!”, care s-a desfășurat la Liceul Teoretic “V. Alecsandri” Iași, la sfârșitul săptămânii trecute. Conferința a avut scopul de a promova antreprenoriatul în rândul elevilor liceeni din Iași, evenimentul fiind organizat de Fundația Romanian Business Leaders, din București, în parteneriat cu I.S.J. Iași.

Au participat elevi de la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri”, Colegiul Național ”Emil Racoviță”, Colegiul Național ”Costache Negruzzi”, Colegiul Național, Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu”, Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir”, Liceul Teoretic ”Al. I. Cuza”, Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu” și de la Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” din Iași. Aceștia au discutat într-un mod interactiv cu antreprenori de succes din județul Iași despre rolul antreprenoriatului și despre cum arată viața unui antreprenor: provocări, satisfacții; impactul antreprenoriatului în societate și valoarea produsă; principii de etică și integritate în business, participanților fiindu-le lansată provocarea de a se gândi la o idee de afacere pe care să o prezinte la finalul evenimentului. Astfel, 5 dintre elevii care și-au prezentat ideea au fost premiați de către organizatori cu  volumul “Ghidul practic al antreprenorului”.

Invitații au împărtășit din experiența lor, încercând ”să trezească” antreprenorul în tinerii participanți la conferință. Astfel, evenimentul a reprezentat o experiență inedită, care i-a încântat atât pe oamenii de afaceri, cât și pe liceenii ieșeni.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;