5:13 pm - Friday April 19, 4075

Vacanță sub semnul matematicii, la Muncel

În perioada 16 – 22 iulie 2018 s-a desfașurat la Muncel o nouă ediție a tradiționalei tabere județene de matematică Recreații Matematice, un prilej ca elevii să-și demonstreze abilitățile matematice, dar și spiritul de echipă în activități sportive și de creativitate. Anul acesta, la tabăra de matematică au participat 118 elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal, elevi ai școlilor si colegiilor din Iași, dar și din București și din Bacău, elevi pasionați de matematicăelevi care au înteles că matematica înseamnă dezvoltarea  curiozității, plăcerea de a descoperi lumea și pe ei înșiși. La toate activitățile taberei au participat elevi de la C.N. “Garabet Ibrăileanu” Iași, C.N. “Costache Negruzzi” Iași,  Colegiul Național Iași, C.N. “Mihai Eminescu” Iași, Liceul Teoretic de Informatică “Gr. Moisil” Iași, C. N. “Mihail Sadoveanu” Pașcani, Școala gimnazială “B.P. Hașdeu” Iași,  Școala gimnazială Muncelu de Sus, Școala gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași, C.N. “Richard Wurmbrand” Iași, Școala gimnazială  “Gh. I. Brătianu” Iași, Școala gimnazială „Alexandru cel Bun” Bacău, Școala “Avenor” București.

Programul științific a inclus  nouă ședințe de matematică cu durata de 90 minute pentru fiecare grupă de  vârstă, susținute de profesori ieseni cu o foarte buna pregatire stiintifica si pedagogica. 

Elevii au participat la două activități de dezvoltare personală, Concurs de postere și Descoperă indiciile, organizate și coordonate de profesorii Vîrgă Liliana de la Liceul Teoretic de Informatică “Gr. Moisil” Iași  și Moruzi Mihaela și Deleanu Carmen de la C.N. “Garabet Ibrăileanu” Iași, activități ce s-au bucurat de un mare interes în rândul elevilor.

Sâmbătă, 21 iulie 2018 , elevii au participat la un concurs de șah, organizat de antrenorul Ungureanu Vlad de la Clubul Sportiv Politehnica  Iași, președinte al Comisiei Șah în școală din cadrul Federației Române de Șah, în urma căruia 6 elevi au primit cupe și  diplome.

Doamna profesor Nica Valerica  de la Colegiul Tehnic “I.C. Ștefănescu” Iași a antrenat elevii  la două activități sportive: ștafetă și fotbal pe echipe, activități ce au fost premiate în cursul festivității finale de premiere și închidere a taberei.

În ziua de 21 iulie 2018, s-a desfășurat Concursul de matematică Recreații Matematice pe grupe de vârstă, finalizat cu festivitatea de premiere și tradiționalul foc de tabără, unde toți elevii au primit diplome din partea ISJ Iași. Tabara a fost organizata de ISJ Iasi. 

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;