Serbări în cartiere și colinde la Palatul Roznovanu, în acest week-end

La fel ca și în anii precedenți, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, Primăria Municipiului Iași organizează o serie de spectacole de sezon atât în cartiere, cât și la Palatul Roznovanu. Astfel, în acest week-end, municipalitatea va organiza „Serbările de iarnă în cartiere”, după următorul program:

Sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 11.00 – Cartierul Alexandru cel Bun (Piața Voievozilor):
– Grupa de la Palatul Copiilor coordonată de Claudia Martinică (10 copii);

– Clasa de performanță coordonată de Alexandra Haidău (10 copii);
– Trupa „Înșir’te mărgărite” („echipa lui Moș Crăciun”) (30 de copii).
– Copiilor prezenți li se vor oferi 200 de pachete de cadouri din partea Salubris SA și 150 din partea Termo-Service SA.

Sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 12.00 – Cartierul Nicolina (Esplanada Nicolina I):
-Trupa „Înșir’te mărgărite” („echipa lui Moș Crăciun”) (30 de copii);
-Trupa de datini și obiceiuri „Cerbul de la Scobinți” (12 mascați).
-Copiilor prezenți li se vor oferi 200 de pachete de cadouri din partea EcoPiața SA.

Duminică, 16 decembrie, de la ora 12.00 – Cartierul Tătărași (Esplanada Oancea)
-Clasa de performanță coordonată de Alexandra Haidău (10 copii);
-Trupa „Înșir’te mărgărite” („echipa lui Moș Crăciun”) (30 de copii).
-Copiilor prezenți li se vor oferi 200 de pachete de cadouri din partea Citadin SA.

Sâmbătă, 15 decembrie, și duminică, 16 decembrie, de la ora 16.30, Primăria Municipiului Iași va organiza două spectacole de colinde sub genericul „Magia Sărbătorilor la Palatul Roznovanu”. Spectacolele vor avea loc în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu, iar intrarea este liberă. Sâmbătă, 15 decembrie, în cadrul primului spectacol, vor fi premiați și câștigătorii concursului „Iașul ieșenilor de pretutindeni”, organizat de Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iași. Concertele de colinde vor aduce în fața publicului coruri de rezonanță în viața artistică ieșeană, care vor interpreta atât colinde românești, cât și internaționale.

Programul spectacolelor „Magia Sărbătorilor la Palatul Roznovanu”

* Sâmbătă, 15 decembrie:

16.30 – 16.45: Decernarea premiilor concursului „Iașul ieșenilor de pretutindeni”;

16.45 – 17.00: Clasa de performanță Alexandra Haidău;

17.00 – 17.20: Corul „Juniorii Operei” – dirijor Raluca Zaharia, Opera Națională Iași;

17.20 – 17.40: Ansamblul vocal „Floralia” – dirijor conf. univ. dr. Zamfira Dănilă, Universitatea Națională de Arte „George Enescu”;

17.40 – 18.00: Grupul vocal – instrumental „Nektarios” – dirijor prof. Daniel Popa, Biserica Sfântul Nectarie;

Duminică, 16 decembrie
16.30 – 16.45: EDA Romania (Mirela Carp);

16.45 – 17.05: Corul de copii „Luceafărul” – dirijor prof. Anca Apetroaiei, Palatul Copiilor;

17.05 – 17.25: Corul de copii „Musica Viva” – dirijor Daniela Doroșincă, Asociația Iubire și Încredere;

17.25 – 17.45: Corul „Aletheia” – dirijor lect. univ. dr. Dorina Iușcă, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Bărboi”;

17.45 – 18.05: Corul „Basileus” – dirijor prof. diacon Mihai Ursache, Seminarul Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”.

În altă ordine de idei, Ateneul din Iaşi invită ieșenii la deschiderea Pieţei de Crăciun, eveniment care va avea loc pe 15 decembrie, la ora 18.30, în piațeta din fața instituției culturale. Echipa Ateneului a pregătit luminițe viu colorate, brazi împodobiți, căsuța Moșului, conffetti, toate culminând cu un spectacol de artificii. Moș Crăciun va fi alături de spectatori, împreună cu spiriduși și crăciunițe, și vor răspândi magia sărbătorilor din Piața de Crăciun a Ateneului.

Primăria Municipiului Iaşi, în parteneriat cu un post local de televiziune, organizează a opta ediţie a campaniei „Implică-te! Şi tu poţi fi Moş Crăciun”, acţiune umanitară care se adresează copiilor proveniţi din familii vulnerabile, aflate în monitorizarea Direcţiei de Asistenţă Socială, dar şi a mai multor fundaţii din Iaşi precum „Solidaritate şi Speranţă”, „Star of Hope”, „Bethany”, „Salvaţi Copiii”, „Alături de voi”, Hecuba, „Surâsul Albastru”. Partener al demersului umanitar este Ateneul din Iaşi.

Duminică 16 decembrie, de la ora 10.30, la Cinema Victoria va fi organizat un spectacol de obiceiuri şi tradiţii de iarnă, în cadrul căruia vor fi oferite și pachetele de cadouri. Campania are ca obiectiv prevenirea fenomenului de marginalizare în rândul familiilor cu copii și aflate în dificultate şi va consta în acordarea unui număr de 1.000 de pachete în valoare de 124 de lei fiecare (800 pachete acordate de Primăria Municipiului Iaşi şi 200 acordate de Iaşi TV Life). Donaţiile vor fi colectate în perioada 4 decembrie – 14 decembrie 2018 prin centrele de cartier ale municipalităţii, precum şi la sediul Iaşi TV Life. Condiţia de a primi acest ajutor este ca venitul net lunar să nu depăşească 780 de lei pe membru de familie.

În fine, luni, 17 decembrie, între orele 10.00 și 13.00, marți, 18 decembrie, între orele 10.00 și 12.00, și vineri, 21 decembrie, între orele 10.00 și 13.00, conducerea și angajații municipalității vor primi colindători. Este vorba despre 60 de grupuri totalizând aproape 1.300 de persoane, marea majoritate fiind copii. Aceștia vor primi din partea municipalității bani, colaci, mere și pachete de dulciuri.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;