Concursul Micii bucătari, la Liceul Tehnologic Economic de Turism, Iaşi

Liceul Tehnologic Economic de Turism, Iaşi  a organizat,  în cadrul Săptămânii meseriilor, o serie de activităţi specifice, finalizate printr-un concurs care și-a propus valorificarea și cultivarea unor aptitudini practice ale participanților, precum și a creativității în domeniul culinar. Concursul  județean ”Micii bucătari” , desfășurat pe data de 23 martie, 2019, la liceul nostru,  în incinta laboratoarelor de alimentație publică, din strada Săulescu, nr. 17, s-a adresat elevilor din învăţământul gimnazial, în special clasei a VIII-a, fiind invitate să participe toate școlile județului Iași.

În ziua derulării concursului, reprezentanții celor 8 școli gimnaziale ale județului Iași înscrise au fost organizați  în cele două secțiuni ale concursului:   Secțiunea I: ”Îndemânare în modelare” – probă care a constat în modelarea aluatului dospit și obținerea unor produse de panificație ingenioase și  Secțiunea a II-a: ”Sandwich-uri adolescentine”– probă ce a vizat realizarea și decorarea sandwich-urilor. Durata de desfășurare a probelor a fost de 90 de minute, interval în care concurenții și-au pus în valoare aptitudinile și și-au manifestat creativitatea în realizarea produselor cerute de fiecare dintre cele două secțiuni propuse de către organizatori.

Evaluarea candidaților s-a făcut pe secțiuni de către două comisii constituite din cadre didactice de specialitate, care activează în cadrul Liceului Tehnologic Economic de Turism, pe baza următoarelor criterii: respectarea regulilor de igienă și protecția muncii, îndemânarea în mânuirea ustensilelor și modelarea aluatului, complexitatea produselor, originalitatea acestora,  aspectul general și calitatea finisajelor. În urma deliberării membrilor comisiilor, în aceeași zi, s-au acordat premii celor mai buni dintre micii bucătari  aliniați la start, pe comisii, niciunul dintre participanți  însă, nerămânând nerecompensat pentru strădanie și pentru dorința de competiție. La festivitatea de premiere, ce a urmat concursului, toți elevii au primit, fie premii, fie diplome de participare, fiind încurajați să mai participe și cu alte ocazii la astfel de manifestări, având dincolo de criteriile tehnice de evaluare, un scop în primul rând formativ:  de cultivare a originalității și a creativității, de socializare și de conturare a spiritului de competiție.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;