Proiectul „Lectura – cuvânt şi imagine” reunește sâmbătă 800 de elevi din clasele II-IV

O nouă primăvară, un nou început, o nouă provocare a concursului de lectură, inițiat și găzduit de Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun”… Devenit de acum o tradiție în rândul copiilor și al cadrelor didactice din învățământul primar al județului Iași, proiectul „Lectura – cuvânt şi imagine”, aprobat de I.S.J. Iaşi în C.A.E.J. 2019, coordonat de directorul școlii, Mihai Crauciuc-Cabur, şi profesorii pentru învăţământul primar Alina-Gabi Titiniuc şi Ofelia Lungu şi susţinut de inimoasa echipă de dascăli din şcoală, își propune pentru al șaptelea an consecutiv să-i surprindă plăcut pe micii cititori. La concurs participă elevi din clasele a II-a , a III-a și a IV-a.

Elevii care și-au făcut din carte un prieten drag, selectaţi în urma etapei locale a concursului, care a avut loc în ziua de 14 martie 2019, își vor dovedi pasiunea pentru lectură participând sâmbătă, 6 aprilie 2019, la etapa judeţeană. Sunt așteptați în școală peste 800 de elevi, din 73 de școli din tot județul.

Ca punct forte al proiectului, peste 5 mii de școlari au parcurs lecturile propuse pentru etapa locală, dezvoltându-și astfel abilitatea de a citi și deprinderea de a petrece timpul liber într-un mod plăcut și instructiv.

Concursul se va desfășura între orele 9:00 și 10:30. Proba unică de concurs va conține itemi variaţi şi atractivi, ce vizează competențe specifice orei de lectură, pentru fiecare nivel de clasă și realizarea unei compoziții plastice, având ca subiect conținutul textelor citite de copii, conform unei liste primite la începutul semestrului.

Rezultatele vor fi afișate pe site-ul Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun”, până luni, 8 aprilie 2019.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;