Concurs județean de teatru „Prin Teatru, spre Educație”

Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Ateneul Tătărași, organizează, în perioada 16-17 aprilie 2019, a treia ediție a Concursului județean de teatru Prin Teatru, spre Educație. Concursul face parte din Calendarul Activităților Educative al ISJ Iași și se va desfășura la Ateneul Tătărași.

Într-o epocă cu puternice tendințe tehnologice, care transformă generații de adolescenți în captivi ai internetului, teatrul poate fi o alternativă pentru experimentarea exercițiului de realitate cu rol terapeutic, educativ, creativ, recreativ și de autocunoaștere. Deoarece în peste 70% din școlile județului Iași există trupe sau cercuri de teatru, este important să oferim elevilor din școlile județului o scenă de manifestare, care să valorifice preocupările lor în acest domeniu. Acest concurs inedit aduce mai multe elemente de noutate: educația – subiect al reprezentațiilor scenice; interpretarea în premieră a momentului artistic de către trupa participantă; evoluarea alături de elevi a părinților, a profesorilor sau a altor adulți, în cadrul secțiunii elev-adult.

La concurs participă 31 de trupe de teatru din unitățile de învățământ ale judeţului Iaşi, din care fac parte elevi de la ciclul preșcolar, primar, gimnazial, liceal din mediul urban și rural, având oportunitatea de a-și manifesta creativitatea, originalitatea și de a-și pune în valoare potențialul artistic.

Juriul este format din personalităţi ale artei şi culturii ieșene: actori, regizori, critici de teatru, cadre didactice din învăţământul vocațional teatral preuniversitar şi universitar.

Premiile vor accentua caracterul educațional al concursului, constând în cărți, diplome şi menţiuni pentru locurile I, II, III, iar cea mai bună trupa va câștiga trofeul Concursului. 

Sub deviza Educația este cartea de vizită pe care elevii o vor purta și o vor prezenta toată viața, invităm elevii, părinții și pe toți cei fascinați de lumea teatrului, să petreacă 2 zile alături de cei mai talentați elevi și adulți din județul nostru.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;