7:12 pm - Thursday February 25, 2021

Elevi de la Liceul Economic de Turism, premiați la un concurs național de gastronomie

În luna aprilie s-a desfășurat la Sibiu prima ediție a competiției naționale: “Culinariada – Cupa Junior 2019”, un concurs adresat elevilor care studiază în clasele de bucătar/cofetar din România.  Concursul a fost organizat de Consorțiul “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană”, în parteneriat cu Asociația Culturală Euro-Est Alternativ, încadrându-se în linia de educație a Programului “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”. Conform Regulamentului de concurs, participarea la competiție  putea fi: individuală și pe echipe, la una din următoarele secțiuni:

– bucătar clasa a X-a (învățământ profesional)

– bucătar clasa a XI-a (învățământ profesional)

– tehnician în gastronomie clasa a XI-a.

Pentru fiecare secțiune se puteau înscrie maxim 2 elevi din școală. De la Liceul Economic de Turism au participat  2 eleve: Butnaru Roxana și Radu Alexandra îndrumate și însoțite de maistru instructor Ifrim Mariana,  la  secțiunea bucătar clasa a XI-a (învățământ profesional).

Concurenții au realizat, individual și în echipă,  preparatele impuse, iar rezultatele finale au  fost jurizate de chefi bucătari cu mulți ani de experiență.

Cele două eleve de la școala noastră au obținut rezultate remarcabile:

-Butnaru Roxana: o medalie de aur și una de argint, la individual;

-Radu Alexandra: două medalii de argint, la individual;

-La proba pe echipe, cele două eleve au obținut medalie de aur.

O competiție extrem de puternică, în  care, concurenții și-au demonstrat abilitățile practice sub atenta jurizare a profesioniștilor în domeniu.

Rezultatele obținute de cele două eleve evidențiază  nivelul de pregătire practică e elevilor noștri și ne dă încredere în  noile generații de specialiști în domeniul alimentației publice.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;