Locul II pe țară la Concursul Național de Biologie

În perioada 16-19 mai 2019 s-a desfăşurat la Constanţa,ediţia a XIV-a Concursului de Comunicări Ştiinţifice la disciplina Biologie pentru elevii din învăţământul liceal. La sesiunea de comunicări au participat reprezentanţi  din 28 de judeţe ale ţării.

Iaşul s-a clasat pe podium, fiind   reprezentat cu succes deeleva Nastase Adelina Cristiana din clasa a X-a de la Colegiul Naţional “Garabet Ibrăileanu” Iasi, care a obţinut Premiul al II-lea, cu lucrarea intitulată „ Analiza floristică din Hub-ul verde al Copoului”, coordonată de doamna profesoară Perju Felicia Mura.

Lucrarea a evidenţiat modul în care poate fi realizat un centru comun de studiu şi lucru destinat elevilor pasionaţi de lumea plantelor, într-o manieră inovativă, prin construirea unei relații armonioase între oameni și mediu, pe baza cunoștințelor acumulate la orele de biologie.

Au fost inventariaţi un număr de 53 taxoni ce aparţin unui numar de 20 de familii botanice şi s -au evidenţiat posibilităţile de valorificare a speciilor din hub.

Elementele inovative constau în crearea unui altfel de centru verde, confecționarea unor obiecte inedite din materiale reciclabile pentru amenajarea hub-ului şi plantarea speciilor de plante, folosirea hub-ului pentru lecțiile de botanică şi ecologie, un exemplu de bune practici și inițiative verzi.

Prin informațiile și cunoștințele dobândite, elevii şi-au  dezvoltat anumite abilități cognitive, practice, digitale și sociale.

Activitățile practice desfășurate în aer liber au fost gândite pentru a fi  utile  demersului didactic în orele de biologie şi pentru a le dezvolta imaginația creativă şi gândirea logică, transcurriculară.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;