Elevii pasionați de istorie și stiințe socio-umane, premiați pentru participarea la concursuri școlare

Marți, 11 iunie 2019, sala Ateneului Tătărași a vibrat de emoție datorită participării numeroase a elevilor, profesorilor, părinților și bunicilor la festivitatea de premiere a celor 143 de elevi care au obținut premii în urma participării, în cursul anului școlar 2018-2019, la concursurile școlare din calendarul Ministerului Educației Naționale, la disciplinele Istorie și Științe socio-umane.  Într-o atmosferă de sărbătoare și bucurie, Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu unități de învățământ organizatoare: Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași, Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”și cu instituții de cultură și spiritualitate, precum Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Muzeul Literaturii Române și Muzeul Kogălniceanu Iași, a decernat premii elevilor pasionați de istorie, științe socio-umane, interesați de memoria istoriei și a comunității locale, de tradiții și obiceiuri, de acceptarea diversităţii şi valorizarea pozitivă a diferenţelor, cu disponibilitate pentru dialog şi dezbatere, prin exersarea unei gândiri critice şi divergente.

Astfel, la concursul școlar interdisciplinar „Cultură și civilizație în România” au fost premiate patru echipaje formate din câte 3 elevi de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași și Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași. La concursul „Democrație și toleranță” două echipaje a câte trei elevi, din învățământul primar și gimnazial, de la Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, au obținut premiile I și II. La concursul „Memoria Holocaustului”, cinci elevi de la nivelul liceal au obținut premii, mențiuni și premii speciale, în timp ce la gimnaziu s-au remarcat nouă elevi, provenind de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” Hălăucești, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași, Școala Gimnazială „Aron Vodă” Aroneanu și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dancu și Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași.

La concursul „Sesiunea de referate și comunicări științifice ale elevilor din învățământul liceal, la disciplina Istorie” au fost premiați pentru cercetarea riguroasă, documentarea complexă, analiza pertinentă și coerentă cei nouă elevi provenind de la Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Colegiul Economic Administrativ Iași și Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași.

La concursul „Sesiunea de referate și comunicări științifice ale elevilor din învățământul liceal, la discipline socio-umane”, pentru secțiunile Logică, argumentare şi filosofie, Psihologie, Sociologie și Economie şi educaţie antreprenorială au fost premiați 18 elevi de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Colegiul Economic Administrativ Iași, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Iași, precum și Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași.

Provocarea cea mai mare a constituit-o premierea elevilor de gimnaziu care au participat în echipaje a câte patru elevi la Concursul județean „Istorie, Istorii, Istorisiri”. Pentru cele trei secțiuni ale concursului au fost premiați 84 de elevi din unități de învățământ din mediul rural și urban.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;