4:42 pm - Tuesday January 17, 0361

Scrisoare deschisă semnată de primarul Mihai Chirica, adresată consilierilor locali

Cu de 24 de ore înainte de şedinţa extraordinară a Consiliului Local, convocată pentru mâine, 12 mai, la ora 15.00, care are ca unic punct pe ordinea de zi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Iaşi pentru anul în curs, primarul Mihai Chirica a dat publicităţii o scrisoare deschisă adresată consilierilor locali, în care prezintă o listă cu zece proiecte de dezvoltare a municipiului, care în urma discuţiilor purtate cu liderii celor patru partide reprezentate în legislativul local au susţinere totală pentru a fi votate de plen.

În încheiere, primarul îşi exprimă speranţa că bugetul pe anul în curs va fi aprobat de consilieri, fiind convins că, de această dată, aleşii locali vor da dovadă de responsabilitate şi ataşament faţă de ieşenii care le-au acordat votul, în luna septembrie a anului trecut, lăsând astfel deoparte orgoliile politice, interesele personale sau cele de partid.

Scrisoarea deschisă a primarului Mihai Chirica:

Stimați consilieri locali ai Municipiului Iași,

Dragi ieșeni,

După două runde intense și lungi de negocieri în plenul Consiliului Local asupra bugetului Municipiului Iași pe anul 2021, bugetul va fi din nou propus spre adoptare mâine, 12 mai 2021, în cadrul unei noi ședințe de plen.

Acest proiect de buget nu mai este al primarului Mihai Chirica, ci este rezultatul unei largi dezbateri politice, la finalul căreia proiectul a înglobat zecile de amendamente propuse de toate partidele reprezentate în Consiliul Local. Astfel, după cele două runde de dezbateri din plen, dar și după mai multe întâlniri între primarul Municipiului Iași, conducerile formațiunilor politice și consilierii locali, organizate în ultimele săptămâni, s-au desprins numeroase proiecte ce pot fi structurate în zece direcții esențiale de dezvoltare a orașului nostru, cu atât mai necesare cu cât criza generată de pandemia de COVID-19 s-a soldat cu efecte economice și sociale grave pentru comunitatea ieșeană. În paranteză sunt menționate partidele care au propus sau susținut aceste direcții de dezvoltare, tocmai pentru a demonstra că această listă a fost întocmită fără parti-prís-uri politice, ci numai din dorința de a continua împreună dezvoltarea Municipiului Iași.

  1. Atragerea de fonduri europene nerambursabile din orice sursă (proiect susținut public de PNL + PSD + PMP + USR-PLUS).
  2. Înființarea trenului metropolitan (PNL + PSD + PMP).
  3. Continuarea accelerată a procesului de digitalizare și transparentizare a administrației publice locale (USR-PLUS + PNL).
  4. Înființarea Institutului Cultural Ieșean, ca structură de management cultural al Municipiului Iași (USR-PLUS).
  5. Susținerea educației și sportului ieșean prin modernizarea tuturor terenurilor sportive școlare, a bazei sportive „Emil Alexandrescu”, a sălilor de sport ale unităților de învățământ („Nicolae Iorga”, „Titu Maiorescu”, „George Coșbuc”, „Ion Creangă”, ”Alexandru Vlahuță”, „Vasile Alecsandri”), precum și a întregii rețele educaționale preuniversitare (PSD + PNL + PMP + USR-PLUS).
  6. Creșterea suprafeței urbane verzi a Municipiului Iași, prin împăduriri și înființarea de spații verzi moderne și de loisir (PNL + USR-PLUS + PSD + PMP).
  7. Încurajarea mediului de afaceri prin înființarea Centrului – Hub Iași-Connect (PNL + PSD).
  8. Dotarea unităților medicale (Spitalele de Recuperare, „Dr. C. I. Parhon” și „Sf. Spiridon”) cu aparatură modernă (PMP + PNL + PSD).
  9. Dublarea finanțării de la bugetul local pentru susținerea de proiecte sociale, de tineret, culturale și de acțiune civică (PSD + PNL + PMP + USR-PLUS).
  10. Susținerea finanțării modernizării arterelor de circulație din municipiu aflate în faza de proiectare sau de execuție, inclusiv a pistelor de biciclete și a rutelor alternative de transport (PNL + USR-PLUS + PSD + PMP) (O listă care poate suferi modificări este disponibilă aici:

https://www.facebook.com/621986057860706/posts/4250942641631678/)

Dincolo de orgolii politice, de interese personale ori de partid, îi invit pe toți consilierii locali să susțină aceste direcții de dezvoltare, pentru care și-au exprimat deja tot sprijinul, rămânând astfel profund atașați de comunitatea ieșeană, care așteaptă din partea noastră responsabilitate, solidaritate și efort susținut în vederea îndeplinirii angajamentelor pe care ni le-am asumat, prin jurământ, în fața ieșenilor.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;