5:27 am - Friday August 12, 2022

Scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județul Iași pentru săptămâna 17 – 21 mai

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), la data de 14 mai, incidenţa epidemiologică la nivelul județului Iași este următoarea: dintr-un total de 98 de unități teritorial administrative, 90 sunt în scenariul 1 (verde) și 8 în scenariul 2 (galben). Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 locuitori în Andrieșeni, Ciohorăni, Focuri, Ion Neculce, Lețcani, Oțeleni, Schitu Duca, Valea Lupului și sub 1/1000 de locuitori în celelalte localități. În conformitate cu aceste date, incidența epidemiologică s-a modificat în 10 unități teritorial administrative: în 9 unități aceasta a coborât sub 1/1000 de locuitori și s-a trecut din scenariul 2 în scenariul 1, iar în 1 unități incidența a depășit 1/1000 de locuitori și s-a trecut din scenariul 1 în scenariul 2.

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din unitățile administrativ teritoriale în care se modifică incidența epidemiologică, prin comparație cu cea înregistrată în 7 mai, au transmis Inspectoratului Școlar Județean (IŞJ) propunerile de scenarii. Pe baza avizului Inspectoratului Școlar Judeţean Iași şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administrație a fost aprobată de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași.

Astfel, în conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași nr. 93 din data 14.05.2021, la nivelul județului Iași, se înregistrează următoarea situație:

-622 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice în Scenariul 1: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

-27 de unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice în Scenariul 2: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Reamintim că, în conformitate cu Ordinul nr. 3755 pentru modificarea și completarea  Ordinului nr. 3235/93 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, este permisă participarea la cursuri a tuturor preșcolarilor/elevilor din învățământul special, precum și organizarea orelor remediale, cu prezență fizică, în condițiile în care în localitate nu este declarată stare de carantină, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;