6:07 am - Friday August 12, 2022

Scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județul Iași pentru săptămâna 14– 18 iunie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat vineri, 11 iunie, scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi în săptămâna 14 – 18 iunie 2021 în contextul evoluţiei pandemiei de coronavirus.

Astfel, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), la data de 11 iunie 2021, la nivelul județului Iași, dintr-un total de 98 de unități teritorial administrative, 97 sunt în scenariul 1 (verde) și 1 în scenariul 2 (galben). Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 locuitori în Ciohorăni și sub 1/1000 de locuitori în celelalte localități.

În conformitate cu aceste date, incidența epidemiologică s-a modificat în două unități teritorial administrative, aceasta a coborât sub 1/1000 de locuitori trecându-se din scenariul 2 în scenariul 1.

În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași nr. 105 din data 04.06.2021, la nivelul județului Iași, se înregistrează următoarea situație:

– 648 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice în Scenariul 1: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

– o unitate de învățământ va desfășura activitățile didactice în Scenariul 2: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Reamintim că, în conformitate cu Ordinul nr. 3755 pentru modificarea și completarea  Ordinului nr. 3235/93 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, este permisă participarea la cursuri a tuturor preșcolarilor/elevilor din învățământul special, precum și organizarea orelor remediale, cu prezență fizică, în condițiile în care în localitate nu este declarată stare de carantină, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;