Prezenţă de 96,33% a candidaţilor din judeţul Iaşi la proba scrisă a examenului de definitivat

Prezenţă foarte bună a candidaţilor ieşeni la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ (sesiunea 2021), desfăşurată miercuri, 14 iulie.

Astfel, din totalul celor 464 de candidați cu drept de participare, la examen au fost prezenți  447 de candidați, reprezentând un procent 96,33%.

16 candidați au absentat, în timp ce un candidat a depus cerere de retragere în ziua anterioară susținerii probei.

Nu a fost eliminat niciun candidat din cauza unor tentative de fraudă.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, dintre candidații prezenți 15 au decis să se retragă din motive personale, iar unul s-a retras din motive medicale.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 431 de teze.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 și 22 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 28 iulie.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate astăzi, 14 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierele centrelor de examen.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;