5:13 pm - Sunday April 19, 7271

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu başcana Găgăuziei

În perioada 14 – 15 iunie, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a avut o serie de întâlniri oficiale cu o delegație a Unității Teritoriale Autonome (UTA) Găgăuzia, condusă de Irina Vlah, Guvernatorul (Bașcanul) acestei regiuni din Republica Moldova.

Delegația, care a inclus funcționari ai UTA Găgăuzia și reprezentanți ai mediului de afaceri, a mai avut întâlniri cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Iași și cu reprezentanții unor companii ieșene de IT.

De asemenea, Guvernatorul Irina Vlah a participat la Gala de premiere a elevilor cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat, eveniment care a avut loc joi, 15 iulie, în Sala Mare a Primăriei.

Potrivit Biroului de presă al municipalităţii, discuțiile dintre primarul Mihai Chirica și bașcana Irina Vlah s-au axat pe dorința comună de a avea schimburi de experiență în atragerea investițiilor în industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT, precum și în elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană.

“Bașcana a prezentat o serie de proiecte implementate în UTA Găgăuzia, precum IT Digital Hub, dezvoltarea zonei economice libere și a unei platforme industriale, și și-a exprimat interesul de a prelua experiența Municipiului Iași în implementarea proiectelor europene.

Primarul Mihai Chirica și bașcana Irina Vlah au mai discutat și despre participarea la evenimente și forumuri economice, inclusiv cele organizate la Iași de Camera de Comerț Bilaterală România – Moldova, precum și despre organizarea unor schimburi de experiență privind funcționarea serviciilor publice.

De asemenea, discuțiile au abordat identificarea unor domenii de cooperare culturală și educațională, precum înfrățirea colegiului cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din Găgăuzia cu colegiul cu același nume din Iași, promovarea schimburilor de profesori și elevi, organizarea unor donații de carte și materiale educative, inițierea unor discuții cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu. de la Brad”, în vederea deschiderii unei filiale în Găgăuzia și, nu în cele din urmă, inițierea demersurilor de înfrățire a Municipiului Iași cu Municipiul Comrat, capitala UTA Găgăuzia.

În final, bașcana Irina Vlah l-a invitat pe primarul Mihai Chirica să viziteze Găgăuzia și să participe la forumul Invest Găgăuzia 2021, programat în perioada 1 – 2 octombrie 2021”, se arată în comunicatul remis redacţiei de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;