Toate unitățile de învățământ din județul Iași vor începe anul școlar în scenariul verde

Noul an școlar va debuta pentru toate unitățile de învățământ din judeţul Iaşi cu prezența fizică a școlarilor în sălile de clasă. Întrunit vineri după amiază în şedinţă extraordinară la sediul Prefecturii, la propunerea prefectului Marian Grigoraş, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași a validat scenariile în care vor funcționa școlile din județul Iaşi în prima săptămână a noului an școlar (13 – 17 septembrie).

Având în vedere situaţia epidemiologică din acest moment, în toate localitățile din județ s-a aprobat scenariul verde, astfel că elevii și cadrele didactice se vor afla față în față în prima săptămână de școală.

„Luni, 13 septembrie, va debuta noul an școlar într-o situație îmbucurătoare, cu prezența fizică elevilor în sălile de clasă. Se fac în continuare eforturi ca această situație să persiste cât mai mult, dar este nevoie să fim foarte atenți și să respectăm măsurile sanitare preventive și să ne vaccinăm. Încurajez cadrele didactice care nu au făcut încă vaccinul să aibă încredere că imunizarea este cea mai bună și sigură cale de a tine virusul departe de cei apropiați și de elevi. De asemenea, copiii care au peste 12 ani pot fi vaccinați și recomand părinților să își dea acordul pentru administrarea vaccinului. Pe parcursul anului școlar vor fi echipe mobile de medici care vor merge în localitățile în care părinții solicită vaccinarea copiilor. Cel mai important lucru este ca școlarii să fie sănătoși și să meargă la ore în condiții normale”, a declarat prefectul Marian Grigoraş, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Reamintim că, procedural, consiliile de administrație (CA) ale școlilor propun scenariul de funcționare în funcție de incidență și îl transmit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) și Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) spre avizare. La rândul său, IŞJ centralizează scenariile tuturor școlilor și le supune apoi votului CJSU.

Scenariul de funcționare poate fi modificat săptămânal, în funcție de evoluția epidemiologică de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;