Situaţia cazurilor de COVID-19 în unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi

Având în vedere prevederile ordinului privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior, pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dat publicităţii situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași.

Astfel, miercuri, 22 septembrie, la prânz, la nivelul judeţului Iaşi erau înregistrate patru cazuri de antepreșcolari/preșcolari confirmați COVID-19, din care două cazuri de anteşcolari şi două cazuri de preşcolari.

În ceea ce priveşte numărul elevilor confirmați cu COVID-19, situaţia era următoarea: 27 de elevi din clasele I-IV, 34 de elevi din clasele V-VII, 50 de elevi din clasele IX-XII şi un elev de la școala postliceală.

La aceste cifre se adaugă 32 de cadre didactice confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi nouă persoane personal didactic auxiliar/ personal nedidactic.

În judeţul Iaşi există, la această oră, 65 de clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au cursurile suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, 26 de grupe de învățământ preșcolar şi primar care au cursurile suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus precum şi o grădiniţă, respectiv Gradinița cu Program Prelungit “Cuvioasa Parascheva” care are cursurile suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

După cum afirmă reprezentanţii DSP, în unităţile şcolare menţionate au fost luat următoarele măsuri de prevenire şi combatere a răspândirii virusului: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete), reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;