12:46 pm - Thursday December 9, 2021

882 de elevi şi peste 200 de profesori ieşeni, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dat publicităţii situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași.

Astfel, potrivit raportării DSP, luni, 11 octombrie, la nivelul judeţului Iaşi erau înregistrate 55 de cazuri de antepreșcolari/preșcolari confirmați COVID-19, din care trei cazuri de antepreşcolari şi 52 de cazuri de preşcolari.

În ceea ce priveşte numărul elevilor confirmați cu COVID-19, situaţia era următoarea: 169 de  elevi din clasele I-IV, 677 de de elevi din clasele V-XII, cinci cazuri la şcoala post-liceală sanitară, un caz la şcoala profesională, la care se adaugă 30 de studenţi, în total 882 de cazuri.

La acestea se adaugă 203 cadre didactice confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi 46 de persoane din cadrul personalului didactic auxiliar/personal nedidactic.

În judeţul Iaşi există, la această oră, 132 de grupe de învățământ preșcolar şi primar care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, 365 de clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, la care se adaugă Grădiniţa cu Program Normal (GPN) Leţcani, Grădiniţa cu Program Normal (GPN) Hârlău, Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi, Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) nr. 8 Iaşi şi Grădiniţa cu Program Normal (GPN) nr. 20 – structură a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8 Iaşi.

În unităţile şcolare menţionate au fost luate măsuri de prevenire şi combatere a răspândirii virusului: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete), reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;