4:42 pm - Tuesday January 17, 3341

Competiție pentru o mie de euro, lansată la Facultatea de Agricultură

Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a lansat o competiție în rândul studenților de la licență și master pentru o bursă în valoare de o mie de euro. Acest fapt este posibil datorită unui proiect realizat în colaborare cu o firmă parteneră din agribussines, Dicor Land. Pentru a fi eligibili pentru noua bursă lansată, candidații sunt invitați să elaboreze un proiect a cărui temă principală trebuie să aibă în vedere răspunsuri la întrebarea <<Cum va fi agricultura viitorului? >>

„Agricultura viitorului este a tinerilor, a celor care abia au trecut pragul acestui domeniu și de aceea ne dorim să aflăm care este viziunea lor despre ce va fi, răspunzând la o serie de întrebări care au în prim plan agricultura de mâine. Vrem să vedem ce părere au despre tendințele privind tehnologiile agricole de producție, care vor fi constrângerile cu efect asupra agriculturii, ce utilaje agricole vor fi folosite, care va fi gradul de digitalizare a proceselor agricole de producție sau ce tehnologii de irigare a culturilor vom putea folosi ”, a declarat conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad”.

Toți candidații la bursa de o mie de euro trebuie să se înscrie pe platforma www.dicorland.ro/bursa, iar proiectele vor fi elaborate începând cu data de 1 noiembrie și până la data de 1 februarie 2022. Conform regulamentului, participanții vor putea fi îndrumați în realizarea proiectului atât de cadrele didactice din cadrul Facultății de Agricultură din Iași, cât și de reprezentanții Dicor Land – Iași, de la sediul firmei din Podul Iloaiei, DN28, km 19. Acolo, participanții pot descoperi utilaje și echipamente agricole de top și pot fi sprijiniți cu materialele și informațiile necesare. Pe data de 15 februarie 2022 va fi desemnat câștigătorul, după ce între 1-14 februarie vor fi analizate și evaluate proiectele depuse.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;