5:13 pm - Wednesday April 19, 8502

Două unități de învățământ din municipiul Iași îşi suspendă cursurile în format fizic

Conform Ordinului nr. 5.338 al ministrului educației și al ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași a adoptat o hotărâre prin care se suspendă cursurile „față în față” la două unități de învățământ din municipiul Iași pentru o perioadă de 14 zile. În același timp, două licee își vor relua de luni activitatea cu ore „față în față”.

Cele două unități de învățământ pentru care s-a luat hotărârea de a trece la ore online sunt Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași (începând cu data de 14 octombrie) și Școala Postliceală Sanitară „Aprendis” Iași (începând cu 15 octombrie).

Cele două licee care revin de luni, 18 octombrie, la formatul de ore „față în față” sunt  Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” și Liceul teoretic „Dimitrie Cantemir”.

Hotărârea CJSU Iași a fost luată în baza avizelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean și al Direcției de Sănătate Publică Iași, avize care au fost eliberate ca urmare a solicitărilor făcute de către consiliile de administrație ale celor două licee.

„Funcționarea normală a unităților de învățământ, cu participarea elevilor în sălile de clasă, nu poate să nu fie influențată de evoluția pandemică. Acolo unde apar cazuri pozitive în rândul elevilor sau a profesorilor, consiliile de administrație ale școlilor decid dacă se trece la cursurile online sau nu, iar aceste decizii au în spate și avize de la Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică.

Fiind o perioadă în care numărul de cazuri pozitive este foarte mare, recomand părinților să fie precauți, să nu trimită copiii la ore dacă prezintă simptome ale bolii. Acolo unde se poate, vaccinarea este soluția cea mai potrivită și încurajez populația să se imunizeze”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;